Мурат Якин: Горд съм с отбора, оставаме непобедени

Селекционерът смята равенството между Швейцария и Германия за справедливо

Мурат Якин: Горд съм с отбора, оставаме непобедени

Старши треньорът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин определи като справедливо равенството 1:1 с Германия в последния мач на двата отбора от група "А" на Евро 2024.

Швейцарците поведоха в резултата през първото полувреме с гол на Дан Ндойе, но в добавеното време Германия изравни чрез резервата Никлас Фюлкруг. По този начин Бундестимът запази първата позиция в класирането със 7 точки, докато Швейцария остана на втора с 5. И двата състава обаче продължават към фазата на директните елиминации.

"Това беше тактически мач. На първо място бе стратегията. Можеше да спечелим. Винаги, когато водиш до 92-рата минута и не победиш, е тъжно. Но генералната ми оценка е добра. Горд съм с отбора и с това, че оставаме непобедени", заяви Якин след мача.

"Доволен съм от начина, по който играхме както в нападение, така и в защита. Сега имаме седмица, за да се подготвим за следващия мач. В отбора има много добра атмосфера, всички работят с правилния дух и правилната нагласа. Системата ни на игра работи, стратегията ни за мачовете работи, хората, които влизат от пейката, се справят добре", завърши наставникът на Швейцария.

На осминафиналите швейцарците ще очакват отбора, който завърши на второ място в група "В". За тази позиция спорят Италия, Хърватия и Албания.