Нагелсман: През октомври нямаше да спечелим този мач с 2:0

Селекционерът на Германия хвали Мусиала и Гюндоган

Нагелсман: През октомври нямаше да спечелим този мач с 2:0

Юлиан Нагелсман, селекционерът на Германия, призна за развитие в състава на Бундестима по време на Евро 2024. Младият специалист говори след 2:0 над Унгария, осигурило място на тима в следващата фаза. 

"Имаше моменти, в които трябваше да упорстваме, но това е процес на съзряване. През октомври нямаше да спечелим днешния мач с 2:0. На това ниво трябва да останеш стабилен. Те бяха много неудобен съперник, но ние останахме стабилни в повечето ситуации. Първо трябва да спечелиш подобен мач и ние успяхме да го направим“, започна специалистът.

"Джамал (б.а Мусиала) се справи блестящо и в двата мача, не само с двата гола, но и с всяка ситуация в нашето нападение, в която противникът трудно се защитава. За него е важно да не мисли за напрежението, а просто да използва възможностите си, за да решава ситуациите един на един в нападение. Той просто е брилянтен в това да играе футбол.

Гюндоган работи много, много комуникираше с нас отстрани, опитваше се да ръководи и контролира играта. Той е много умен играч, трябва да му се доверяваме много. Той беше капитан на Ман Сити, когато спечелиха Шампионската лига, и беше един от най-добрите им играчи. Всички ние трябва да го притискаме малко, защото знаем какво се крие в него“, каза селекционерът на Германия.