Оркестър посрещна Франция на базата в Падерборн

„Петлите“ проведоха първа тренировка преди Евро 2024

Оркестър посрещна Франция на базата в Падерборн

Националният отбор на Франция по футбол кацна на летището Падерборн Липщад днес и се отправи към базата си, където ще бъде лагерът му по време на Европейското първенство, предаде АФП.

Тимът бе посрещнат от оркестър и деца, които развяваха френски и германски знаменца. Тимът се качи на автобус на УЕФА, брандиран с Франция, и се отправи към хотела си в Бад-Липсринге, който е североизточно предградие в Падерборн.

Избраниците на селекционера Дидие Дешан проведоха днес и първата си тренировка на "Хоум Делукс Арена", който е стадионът на Падерборн, играещ във Втора Бундеслига.

Градът Падерборн се премени в цветовете на Франция, като навсякъде има знамена на страната.

Футболистите на Франция поздравиха около 200 деца от началното училище "Бонифатиусшуле", които бяха на възраст между 8 и 10 години.

Оркестърът "Музикцуг Шлос Нойхаус" изсвири два пъти Марсилезата и химна на Германия, както и Одата на радостта. При пристигането си самолетът на Франция бе поздравен със струи вода от два камиона на летището.

Сред посрещачите на Франция бяха президентът на района Кристоф Рютер, първата заместничка на кмета на Падерборн Сабине Крам и вицепрезидентът на Германската футболна федерация Петер Фримут.