Тедеско: Боли ни, но няма да соча с пръст

„Ако бяхме вкарали, щяхме да победим“

Тедеско: Боли ни, но няма да соча с пръст

Доменико Тедеско нямаше как да бъде доволен от първото си поражение като национален селекционер, но не може да вини начина, по който Белгия игра при загубата от Словакия с 0:1.

„Червените дяволи“ доминираха в огромна част на срещата от група Е, но в крайна сметка дебютна загуба от 15 мача насам и то точно на старта на Евро 2024.

„Сега не мога да кажа много на отбора какво трябва да се подобри. Създадохме много възможности. Страхотни възможности. Ако бяхме вкарали първи, щяхме да победим. Но ние контролирахме и не позволихме на Словакия да покаже своята игра. Единственото нещо, което не беше перфектно, беше нашият завършек.“

По време на полувремето националният треньор направи корекции, като накара Тросар и Докю да сменят фланговете, по които атакуваха.

„Идеята беше да се атакува задната линия на защитата им, защото с тяхната висока линия там имаше място за пробиви. Наблегнах на това отново по време на почивката. Трябваше да го правим по-често.“

Тедеско обаче не пожела да посочи с пръст кой е виновен за относно допуснатия гол. Докю направи грешка, но нещата се объркаха преди това. Журналисти от Белгия го подканиха да раздаде отговорност на всеки персонално.

"Боли ме за Жереми Докю, боли ме и за отбора като цяло. Той не заслужава това. Но такъв е футболът. Не се вкарва без грешки. Словакия също направи грешки, поради което трябваше да отбележим. Тогава нямаше да има проблем и по-малко щеше да се говори за грешката, но сега тя е решаваща. Няма да соча с пръст виновник. Ние ще си направим анализа. Обикновено не се губят такъв тип мачове. Обикновено е така. И затова боли", заяви италианският треньор с германски паспорт, който води Белгия.

Следващият мач за тима на Евро 2024 е в събота срещу Румъния, а третият противник е Украйна.