Героят за Англия: Чаках този момент от седмици

Вижте какво каза Оли Уоткинс

Героят за Англия: Чаках този момент от седмици

Авторът на решителния гол за Англия при победата с 2:1 над Нидерландия на полуфиналите на Евро 2024 Оли Уоткинс заяви, че чувството е невероятно.

"Чаках този момент от седмици, от седмици. Отне ми много упорита работа, за да стигна до мястото, където съм сега. Благодарен, че получих възможността и я грабнах с две ръце. Доволен съм", не скри Уоткинс, цитиран от агенция ДПА.

"Кълна се в живота си... Казах на Коул Палмър, че ще играем с него и той ще ми подаде, и затова бях толкова щастлив. Знаех, че веднага щом получи топката, ще играе с мен и трябва да бъда нащрек и да опитам да завърша атаката. Когато видях топката да влиза в долния ъгъл, това бе най-доброто чувство, което някога съм изпитвал", коментира 28-годишният Оли Уоткинс.

"Нямам думи. Не исках да изляза от терена в края, защото исках да преживея всичко, което се случва. Никога не съм мислил, че ще играя на Европейско първенство с Англия, но положих много труд, за да стигна до този момент", каза още Уоткинс, а по повод съперника на финала, той добави:

"Испания е страхотен футболен отбор. Имат много дълбочина в състава като нас. Това е най-важният мач в живота ни, но засега искаме да отпразнуваме победата на полуфинала."

"Броят хората, които ми изпратиха съобщения по-рано, за да ми кажат, че ще отбележа победния гол, беше невероятен. Те очевидно са предизвикали вселената. Надявам се, че могат да направят същото в неделя и може би да ми дадат числата от лотарията", пошегува се английският национал.

Според букмейкъра Palms Bet Испания е фавори във финала с Англия. Вероятността от победа на иберийците е 45,5 процента. Шансовете за равенство в редовното време са 28,3%, а за победа на Трите лъва 29,5%.