Кои са фаворитите на Евро 2024 според треньора на Германия

Вижте какво каза Юлиян Нагелсман

Кои са фаворитите на Евро 2024 според треньора на Германия

Селекционерът на Германия – Юлиян Нагелсман, посочи своите фаворити за спечелване на Европейското първенство, което ще се проведе именно в родината му.

Специалистът говори преди контролата  на Бундестима с Франция, която е тази вечер от 22:00 часа.

„Винаги съм вярвал, че когато участваш в нещо, то целта винаги трябва да е да го спечелиш. Бих бил много щастлив да спечеля този турнир с този отбор. Дали сме фаворити или не обаче е друг въпрос. Франция има много добър отбор, но Англия и Испания също имат добри тимове. В крайна сметка обаче, има елиминационни мачове, а там голяма роля ще изиграе моментната форма на отборите”, коментира Нагелсман.

Той обяви съще, че планира Мануел Нойер да бъде титулярен вратар на Евро 2024. Капитанът на Байерн Мюнхен ще пропусне приятелските мачове с Франция и Нидерландия през март, но това няма да промени решението на специалиста.

"Решението няма как да се промени заради мускулен проблем. Това е малка контузия. Той няма да бъде извън игра за осем месеца. Горд съм, че разполагам с вратари от световна класа. Марк Андре тер Стеген ще получи шанс сега", коментира Нагелсман пред медиите.

Тер Щеген ще заеме мястото на Мануел Нойер на вратата на Германия в предстоящите проверки за германците.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки