Потвърдено: Състави от по 26 футболисти за Евро 2024

Вижте подробности

Потвърдено: Състави от по 26 футболисти за Евро 2024

Разширените състави на отборите за Европейското първенство в Германия това лято ще се запазят от 26 футболисти, съобщи информационната агенция ПA.

УЕФА позволи на отборите да назоват по 26 играчи, вместо традиционните 23, за първи път на Евро 2020, за да им помогне да се справят с  инфекциите от КОВИД-19, след като пандемията доведе до съкращаване на сезон 2020-21.

Очаква се съставите от 26 играчи да се запазят, а УЕФА да утвърди това предложение тази седмица, съобщи ПА.

Запазването на броя от 26 играчи получи подкрепата на треньорите на националните отбори на семинар преди турнира по-рано този месец.

В края на този семинар УЕФА публикува изявление, което гласи:

"Положителните дискусии подчертаха различни гледни точки сред треньорите, като някои изразиха желание за увеличаване на размера на съставите, с оглед на заплахите от контузии и интензивните физически натоварвания поставени върху играчите. Други заявиха предпочитанията си да ограничат размера на отбора до 23, като изтъкнаха трудността при тренировките с допълнителни играчи, управлението на групата и увеличените финансови тежести върху националните асоциации.

УЕФА взе под внимание различните споделени мнения и гледни точки, като окончателното решение ще бъде взето през следващите седмици."

Евро 2024 започва на 14 юни, когато домакинът Германия се изправя срещу Шотландия в Мюнхен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки