Шокираща забрана за феновете на Милан часове преди мача с Рен

Вижте какво решиха органите на реда във Франция

Шокираща забрана за феновете на Милан часове преди мача с Рен

Органите на реда взеха странно решение преди реванша от плейофите в Лига Европа между Рен и Милан. Те забраниха на гостуващите фенове да присъстват на мача с клубните цветове – червено и черно.

Италианският гранд на практика направи протоколен реванша, след като спечели с 3:0 на „Сан Сиро“ с два гола на Рубен Лофтъс-Чийк и един на Рафаел Леао.Рен ще приеме стотици фенове на Милан, а местните власти забраниха на гостуващите привърженици да се обличат в черно или червено, въпреки че титулярният екип на любимците им е точно в тези цветове. Причината е ясно да се различават двете фенски агитки.

Двубоят тази вечер се води „високорисков“. Полицията аргументира крайната мярка с наскорошните проблеми с фенове на Милан, включително нападението на фен на Нюкасъл.

„От сряда 21 февруари 2024 година до четвъртък 23:59 на 22 февруари се забранява на всеки фен на Милан да носи шал, екип, флаг или каквато и да е дреха с цветовете на клуба“, написаха от полицията.

Проблемът е, че Рен също играе в червено и черно и заповедта може да създаде неприятности и за домакинските привърженици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки