Бутат фенклуба на ЦСКА в Кюстендил

Фенлубът на ЦСКА в Кюстендил изпрати писмо до Novsport, в което моли за помощ относно бутането на заведението, в което се събират "червените" фенове.

Бутат фенклуба на ЦСКА в Кюстендил

Фенлубът на ЦСКА в Кюстендил изпрати писмо до Novsport, в което моли за помощ относно бутането на заведението, в което се събират "червените" фенове.

Предлагаме ви без редакция писмото на фенклуба без редакционна намеса: "Бутат фенклуба на ЦСКА “Червени Шампиони” в Кюстендил по нареждане на кмета Петър Паунов. Емблематичното заведение за много червени фенове от града и региона, тъй наречената “Червена каравана”, повече няма да съществува.

Градоначалникът Петър Паунов, известен със своите “сини” пристрастия, се подигра с “червените” фенове по случай 10 годишнината от създаването на фенклуба, като прекъсна електричеството и им връчи заповед за незабавно напускане на общинския терен. В противен случай заведението ще бъде демонтирано с помощта на фадрома.
 
През далечната 1999 година, когато Велбъжд играеше в “А” група на родния шампионат под името Левски Кюстендил, беше трудно публично да демонстрираш пристрастията към друг отбор, особено ако той се казва ЦСКА. Тогава около 30 смели “червени сърца” се събраха на това заведение и решиха, че е крайно време в Кюстендил да има фенклуб на ЦСКА, макар че за мнозина “червени” фенове” в България градът е известен със своите “сини” футболни пристрастия.
 
За водач на “червените” фенове единодушно беше избран Иван Христов – дългогодишен фен на ЦСКА, който повече от 30 години посещава мачове на любимия клуб. По-късно Иван Христов се явява като кръстник на фенклуба, като предложи на “армейците” от града да бъдат наричани “червени шампиони”.

“Армейците” от фенклуб “Червени шампиони” са на всеки мач, независимо дали ЦСКА играе на “Армията” или гостува, като в повечето случаи автобусите за организирани пътувания тръгваха от това заведение, наречено “Червената каравана”.

През май 2001 година активисти на кюстендилския фенклуб се събраха на въпросното заведение и решиха да помогнат на “червените” ултраси от другите фенклубове, като изкупиха от ръководството на Велбъжд 1200 билета за решителния мач на стадион “Осогово”, който бе от изключително значение в спора за титлата.

“Червената каравана” се явява като “втори дом” за феновете на ЦСКА от Кюстендил. Тъй като града е осеян с надписи “синя зона”, в това култово заведение “армейците” спокойно си пиеха бирата и гледаха мачове по телевизията, като се пееха песни за любимия отбор всеки ден, когато работеше заведението.

На това заведение бяха изработени тъй наречените шампионски картонени купи с надпис – 29 пъти, 30 пъти и 31 пъти шампиони, които станаха символ на величието на ЦСКА.

Заведението е култово и за много българи от Скопие и Босилеград, като на същото място бе създадено фенсдружението: “Всички Българи Заедно в Атака”, представлявано от фенклуб “Босилеград”, фенклуб “Кюстендил” и фенклуб “Скопие”.
Момчетата от “Червени шампиони” винаги са вярвали в религията, наречена ЦСКА и знаят, че този клуб има митична публика, която е №1 в България.

Затова се обръщаме към всички истински ултраси на ЦСКА – “Подкрепете фенклуба “Червени шампиони” от разрушителните действия на кмета Петър Паунов.
 
САМО ЦСКА
От “Червени шампиони” - Кюстендил