Efirbet: Колко важни са коефициентите в спортните залози

Страницата е често посещавана от ентусиастите в спортните залози

Efirbet: Колко важни са коефициентите в спортните залози

Efirbet е популярна платформа сред залагащите на спорт у нас.

Страницата е често посещавана от ентусиастите в спортните залози.

Тя не е действащ букмейкър, в който да поставяте своите прогнози с реални пари. Същността и ползите от Efirbet.com са други.

Те се състоят в редовните ревюта на оператори, анализи, статистики и дори реални съвети за успешно залагане. В един от последните си подобни материали Efirbet ни разказват колко важни са коефициентите и защо не трябва да ги подценяваме в избора на подходящ букмейкър.

Нека разгледаме на кратко за насоките и разясненията, предоставени от екипа на платформата.

Какво представляват коефициентите в спортните залози?

За хората, които никога не са залагали на спортни събития, е редно да разясним какво точно са коефициентите. Ако някога сте влизали в букмейкърска страница, сигурно сте забелязали, че до всяко събитие, предложено за залог – предварителен или на живо – стои число с десетична запетая. Това число представлява коефициентът, наричан още ставка, на даденото събитие. Най-общо казано то ни показва каква би била печалбата ни, ако прогнозата ни се окаже успешна. Ето и реален пример: коефициентът на залога Х отбор да победи У отбор е 2.00, а вашият залог за победа е 3 лева. В случай, че Х в действителност вземе мача, по сметката ви ще влезнат 6 лева (3 по 2), като изваждайки вашата инвестиция от 3 лева, остават 3 лева чиста печалба. В този пример и в повечето български платформи форматът на коефициентите е десетичен, но в международен план има и други методи за изписването на ставките: американски, дробен (в Англия и Ирландия) и азиатски (Хонг Конг, Малайзия, Индонезия и други). Най-лесно печалбата се пресмята чрез десетичния формат, но все пак, имайте на предвид, че в редица страници за спортни залози ви се дава възможност да го смените с друг формат.

Значение на коефициентите за отборите и състезателите

Коефициентът е числото, с което се умножава вашия залог, за да изчислите крайната си печалба. Но това е обяснението на коефициента през призмата на залагащия. Ако го разгледаме през призмата на отбора или състезателя, коефициентът ни дава друга информация. Когато коефициентът за победа на даден отбор или състезател е изключително нисък, това означава, че шансът за този отбор или състезател да спечели е голям. Обратно, ако коефициентът е много висок, то това показва, че възможността отборът или състезателят да спечели е крайно малка. С други думи, коефициентът е пресметнатият от опитните анализатори шанс за това дали дадено събитие ще се случи, или не. Разбира се, по-големите печалби идват със залози с по-големи коефициенти. Но, както вече се досещате, те са по-високорискови, защото при тях шансът да се случи даденото събитие е минимален.

Коефициентите като фактор за избор на букмейкър

Мнозина неопитни играчи възприемат всякакви фактори за важни и значими при избор на букмейкър, но не и коефициентите. Това е сериозна грешка. Много от ентусиастите в сферата на спортните залози смятат броя и големината на бонусите, например, за съществена и единствена причина да се спрат на даден оператор. Но ако този оператор предлага ниски коефициенти, играта в него се обезсмисля, защото печалбите ви ще са значително по-ниски дори при регистриране на много успешни залози. Трябва да сте наясно, че букмейкърите предлагат близки, но не и напълно еднакви коефициенти за едни и същи събития и пазари. Ето защо когато опитните играчи сравняват различните бетинг платформи, за да си изберат подходящата за нова регистрация, те сравняват не само бонусите, услугите, наличните спортни събития и други функции, но и коефициентите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки