Босът на Мерцедес се забърка в сериозен скандал

Вижте подробности

Босът на Мерцедес се забърка в сериозен скандал

Съобщение на ФИА, че проверява възможно предаване на информация от човек от ФОМ на шеф на отбор от Формула 1 предизвика голям скандал. Историята започна със съобщение от страна на международната автомобилна федерация. В него се казваше, че ФИА знае за медийни спекулации, че конфиденциална информация е била предадена на шеф на отбор от човек от ФОМ (правителството на Ф1). В допълнение бе посочено, че организацията проверява въпроса.

Предположението е, че въпросният шеф е Тото Волф. Друг ръководител разказал, че австриецът предавал на съпругата си - Сузи Волф, информация, която тя давала на Стефано Доменикали, а той от своя страна – на CEO-то на Либърти Медия - Грег Мафей. Първата реакция след изявлението на ФИА дойде от страна на ФОМ.

„Отбелязваме публичното изявление на ФИА, което не бе споделено предварително с нас. Вярваме напълно, че предположенията са погрешни. Имаме достатъчно сигурни процеси и процедури, спомагащи за опазването на информацията си. Проявяваме извънредна отговорност към всеки потенциален конфликт на интереси.“

Последва и реакция от Мерцедес. От отбора от Бракли бяха категорични, че не са получавали нищо от страна на ФИА относно каквото и да е разследване.

„Общо формулираното изявление от страна на ФИА визира необосновани предположения от една-единствена медия и неофициален брифинг, свързан с тийм шефа на Мерцедес-AMG F1. Отборът не е получил нищо по темата от страна на ФИА. За нас е крайно изненадващо да научим за разследването от медиите. Напълно отхвърляме предположението срещу нас.“

Накрая Сузи Волф сподели публикация в социалните мрежи.

„Обезсърчаващо е, че почтеността ми е поставена под съмнение по такъв начин. По време на кариерата си в автомобилния спорт съм се сблъсквала и преодолявала множество препятствия. Отказвам да позволя на тези безпочвени предположения да засенчат отдадеността и страстта ми към Формула 1 академията.“В момента ФИА провежда годишното си общо събрание в Баку, Азербайджан. В края на работната седмица се провежда галата на федерацията, на която се раздават трофеите на победителите в администрираните от ФИА шампионати.

 

Леклер не вярвал, че има проклятие в Монако

Пилотът на Ферари спечели домашното си състезание след няколко години без късмет

Естебан Окон може да напусне Алпин

Мястото на французина в отбора изстива след множество грешки

Верстапен: Състезанието в Монако беше скучно

Вижте какво казва водачът във временното класиране на Формула 1

Леклер най-накрая спечели по улиците на Монако (ВИДЕО)

Пилотът на Ферари направи перфектно състезание в домашното си Гран при

Никола Цолов остана последен в основния старт в Монако

Габриеле Мини триумфира за втора поредна година в Монте Карло

Сайнц отърва наказание в Монако

Испанецът ще стартира трети в неделя

Хорнър: Имаме проблеми цял уикенд

Шефът на Ред Бул коментира слабото представяне в квалификацията за Гран при на Монако

Льоклер спечели квалификацията за Гран При на Монте Карло, Верстапен се изложи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Льоклер над всички във втората тренировка в Монако (ВИДЕО)

Третата тренировка и квалификацията са в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки