Пилоти искали мястото на Хамилтън чрез Ръсел

Британецът получавал обаждания от кандидати за поста

Пилоти искали мястото на Хамилтън чрез Ръсел

Джордж Ръсел разкри, че и той е получавал обаждания от други пилоти, които проявяват интерес към мястото на Люис Хамилтън за сезон 2025. Както е известно седемкратният световен шампион ще напусна Мерцедес в края на годината, за да сбъдне една от детските си мечти и да кара за Ферари.

Тази раздяла между Хамилтън и „сребърните стрели“ бе изненадваща на фона на двугодишния договор, който британецът подписа миналото лято. В него обаче е имало заложена клауза, която му позволява да си тръгне още след първата година, а това негово решение отвори широко пазара на пилотите за сезон 2025.

Разбира се при отварянето на пазара едно от най-желаните места е именно това в Мерцедес, което ще бъде освободено от Хамилтън. А по време на днешната пресконференция на пистата „Сахир“, където в момента се провежда предсезонният тест, Ръсел каза, че други пилоти са звънели и на него. Британецът обаче отчете, че решението за това кой ще бъде негов съотборник ще бъде взето от шефа на Мерцедес Тото Волф.

„В крайна сметка решението ще бъде взето от Тото. Вече сме имали разговори, аз прекарах много време с Тото през зимата, така че да видя имената на пилотите да изкачат на телефона му беше забавно. Дори и аз получих няколко обаждания и съобщения, което беше интересно.

„Като отбор ние имаме добра възможност и сме в много добра позиция да започнем тази нова глава след успехите на Люис“, обясни Ръсел.Той също така каза, че въпреки предстоящата раздяла с Хамилтън до момента динамиката между него и седемкратния шампион не се е променила много.

„Засега динамиката не се е променила. Всички сме професионалисти и имаме работа за вършене. Инженерите са мотивирани да ни дадат най-бързата възможна кола и Люис също е мотивиран да свърши най-добрата възможна работа. Така че в отбора изглежда все едно нищо не се е променило“, заяви Ръсел.

 

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

Трета двойна победа за Ред Бул през сезона

Вижте подробности

Хамилтън:  Най-доброто усещане през последните три години

Пилотът на Мерцедес доволен от своя болид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки