В ИСПАНИЯ: Революцията на Шави в Барса започва с Дани Алвеш

Най-титулуваният футболист в света се завръща, каталунците искат още Тиаго и Пуйол

В ИСПАНИЯ: Революцията на Шави в Барса започва с Дани Алвеш

Опитният Даниел Алвеш се завръща в Барселона като футболист, след като новият наставник Шави Ернандес е дал съгласието си, съобщават испанските медии.

Очаква се трансферът да бъде обявен идната седмица, като предстои само финален разговор с треньора, за когото това ще е първи трансфер.

Алвеш е на 38 години и е свободен агент от два месеца насам, което улеснява сделката. Той ще може веднага да бъде картотекиран и да бъде използван в игра. За последно той беше в Сао Пауло. Очаква се заплатата му да е минимална.

Бразилецът беше част от “блаугранас” в периода 2008 - 2016 година, през който спечели три титли на Испания и три титли от Шампионската лига.

Алвеш е човекът с най-много трофеи в мъжкия футбол – 43, а освен него на „Ноу Камп“ очакват завръщането и на друга емблема на последния славен тим на каталунците - Карлес Пуйол.

Новият треньор и президентът Жоан Лапорта искат 43-годишният бивш защитник да заеме пост в ръководството, ала самият Пуйол не се вижда на административна позиция, пише „Спорт“.

Бившият капитан на Барселона може да получи поста технически секретар, който ще бъде освободен скоро след заминаването на Рамон Планес.

Междувременно португалският журналист Педро Алмейда съобщи, че каталунците опитват да върнат в състава си и друг свой бивш футболист - Тиаго Алкантара.

Шави игра с настоящия халф на Ливърпул между 2009 и 2013 и сега Алмейда информира, че новият треньор на Барса иска юношата на клуба да се завърне в състава.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки