И в Бундеслигата удариха шамар на Русия

Вижте подробности

И в Бундеслигата удариха шамар на Русия

Клубовете от Бундеслигата и Германската футболна лига използваха мачовете в събота, за да изразят своята солидарност към Украйна след руската инвазия в страната.

Лидерът Байерн Мюнхен показаха украинските национални цветове синьо и жълто на екраните на "Алианц Арена" преди мача срещу Байер Леверкузен.

"Много е трудно да се съсредоточим върху футбола с ужасяващите образи на тази война, които виждаме всеки ден", каза шефът на Байерн Оливер Кан.

Имаше и голям транспарант, покриващ централния кръг с надпис "Спрете войната!" и играчите влязоха на терена облечени в сини и жълти якета, които носеха по време на минутата мълчание в памет за жертвите.

Реферите на "Алианц Арена" носеха синьо-жълти ленти, а логото на Бундеслигата по телевизията също беше в украински национални цветове.

Във Волфсбург централният кръг беше превърнат в знак за мир, докато домакините носеха фланелки със същия знак вместо логото на спонсора си "Фолксваген".

Облечен с фланелка на националния отбор на Украйна, германският министър на земеделието Джем Йоздемир гледа как Щутгарт победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:2 на "Мерцедес-Бенц Арена".

Йоздемир описа като "добра новина", че Русия и Беларус са изключени от всички международни турнири и асоциации.

"Хората в Украйна не водят тази битка само за себе си", каза Йоздемир и добави, че "хората като Путин на този свят не трябва да успеят".

Лозунги с призив за мир имаше и Олимпийския стадион в Берлин, където с жълто и синьо думата мир беше изписана на няколко езика.

Феновете се присъединиха и към демонстрацията на солидарност с банери, призоваващи за мир.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки