Нов голям срам за звездите на ПСЖ! (ВИДЕО)

Монако разби парижани с 3:0

Нов голям срам за звездите на ПСЖ! (ВИДЕО)

Монако разби с 3:0 ПСЖ в мач от 29-ия кръг на Лига 1. Това бе четвърта загуба за парижани в последните шест мача, както и четвърта поредна като гост, които продължават да се представят изключително колебливо в последните седмици, а критиките към ръководството стават все по-сериозни. Головете за играчите на Филип Клеман бяха дело на Висам Бен Йедер (25’, 84’) и резервата Кевин Фоланд (68’).

След отпадането от Шампионска лига ПСЖ изглежда сериозно разклатен. По всяка вероятност тимът ще спечели титлата от Лига 1, но това ще е утешителната награда. Добре е да се отбележи, че столичани бяха без една от големите си звезди – Лионел Меси, който отпадна от сметкие заради грип.

Монако диктуваше събитията на терена от самото начало. В 10-ата минута Жан Лукаш проби в наказателното поле, но ударът му премина покрай целта.

В средата на първата част домакините излязоха напред в резултата. Бен Йедер завърши елегантно стойностна атака, която матира отбраната на ПСЖ.

Малко преди почивката Александър Нюбел направи фантастично спасяване, с което запази аванса на своя тим. Много опасен удар отправи Ашраф Хакими.

След почивката Монако продължи да е по-добрият отбор и заслужено стигна до успеха. В 68-ата минута Рубен Агилар изведе Кевин Фоланд на чиста позиция. Той овладя и хладнокръвно реализира в левия ъгъл.

В 82-рата минута Преснел Кимпембе извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Бен Йедер, който преодоля Джанлуиджи Донарума и оформи крайния резултат в полза на Монако – 3:0.

В следващия кръг от Лига 1, който е след паузата за национални отбори, ПСЖ посреща Лориен, докато Монако гостува на Метц.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки