Почетино разкри кой е бил големият му провал в ПСЖ

Той знае с какво се е издънил

Почетино разкри кой е бил големият му провал в ПСЖ

Маурисио Почетино призна, че неуспехът му да спечели на Шампионската лига с Пари Сен Жермен е било провал. Бившият наставник на парижани направи откровеното признание след напускането си на френския шампион.

Както е известно, ПСЖ изглеждаше готов да стигне до четвъртфиналите миналия сезон, преди да допусне три гола от Реал Мадрид в ревнаша между двата отбора на 1/8-финалите в ШЛ.

„В спортен аспект спечелихме Купата, Суперкупата и Лигата за година и половина. Но е ясно, че проектът на ПСЖ е да спечели Шампионската лига и, ако не се случи, винаги може да се смята за провал. Във всеки случай това е провал от 50 години, защото ПСЖ, особено през последните 10 години с пристигането на новите собственици, има за цел да спечели Шампионската лига. Мисля, че това ще се случи, защото ресурсите са налице, но понякога във футбола не е това, което човек си мисли, че може да бъде“, каза Почетино пред „InfoBae“.

Смята се, че шефовете на клуба са останали ядосани от неспособността на ПСЖ да се бори с най-големите тимове в Европа, особено след направената мащабна селекция миналото лято. Лионел Меси, Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Ашраф Хакими и Нуно Мендес се присъединиха към клуба тогава, но това само увеличи напрежението върху бившия мениджър на Тотнъм, който сега е без работа.

Аржентинецът беше наследен от Кристоф Галтие, а в допълнение и звездата Килиан Мбапе беше убеден да остане, след като изглеждаше сигурен, че ще се присъедини към Реал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки