Неймар се прицели в рекорд на Пеле

Звездата на Пари Сен Жермен мечтае и за титла с Бразилия

Неймар се прицели в рекорд на Пеле

 Звездата на Пари Сен Жермен Неймар се е прицелил в свалянето на рекорда на Краля на футбола Пеле, който в момента е голмайстор номер 1 на бразилския национален отбор със 77 попадения. Неймар има 74 и с оглед на предстоящите срещи – приятелски, Световно първенство в Катар и Копа Америка 2023, това изглежда напълно постижимо.

След като дълги години беше постоянно преследван от травми - наранявания на глезена, на подколянното сухожилие и стъпалото, сега не е така. Все пак той пропусна тренировката в сряда заради порезна рана, но селекционерът на тима Тите гарантира, че звездата ще играе тази нощ срещу Гана и ще бъде част от ослепителното нападателно звено с Рафиня, Винисиус Жуниор и Ричарлисон.

Феновете го заобиколиха след края на тренировката на стадиона на френския клуб Льо Авър във вторник и той трябваше да остане дълго след другите от отбора за снимки и автографи. Втората проверка за "селесао" е във вторник срещу Тунис – друга възможност за Неймар да доближи Пеле. Мачът ще се играе на стадион Парк де Пренс в Париж – за последно Бразилия е играла на това съоръжение през 1992-а година, когато Неймар е бил на шест месеца.

Сега той изглежда много по-зрял от онзи футболист, който постоянно търсеше съприкосновение и постоянно се търкаляше по терена.

"Никога, никога не съм си представял моето име до това на Пеле. За всяко дете в Бразилия споменаването на Пеле е равносилно на докосването до Бог. На първо място обаче ще вкарвам голове за Бразилия. Искам да направим нещо запомнящо се на Световното първенство. Не бих коментирал Световното в Русия, но още ме боли за това какво се случи през 2014-а, коментира Неймар пред бразилските журналисти, които са с отбора във Франция.

Съперниците на Бразилия на Мондиала в Катар в група G са Сърбия, Швейцария и Камерун. Неймар е уверен, че ще увеличи резултата си от голове в тези три мача, тъй като се надява да запише името си до това на Пеле, но не само като голмайстор номер 1, а и като победител в Световното първенство.

ОФИЦИАЛНО: Футболът вече има световен ден

ООН опредили 25-ти май за датата, на която да се празнува най-популярният спорт

Тиаго Силва се завръща в родния Флуминензе

Бразилецът напусна родния си тим през 2009-та година

Ал Хилал е на точка от титлата (ВИДЕО)

Обрат на момчетата на Жорже Жезуш ги доближи на крачка от златото

Аржентина плаче, отиде си голяма легенда

Меноти и Марадона отново са заедно, пишат фенове

Коткат Моуриньо за Саудитска Арабия

Вижте за кой отбор

Ванкувър харчи 422 милиона долара за Мондиал 2026

Пет мача от Световното първенство ще се изиграят в канадския град

Кристиано Роналдо е на крачка от кота 900 гола

Само десет попадения го делят от историческото постижение

Меси избухна с историческо постижение за Маями (ВИДЕО)

Аржентинецът даде цели пет асистенции

Рино Гатузо с оферта от Саудитска Арабия

За последно италианецът води Олимпик Марсилия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки