Борусия (Дортмунд) съсипа клетия Щутгарт, вкара цели пет гола (ВИДЕО)

Рурците напомниха за най-добрите си дни

Борусия (Дортмунд) съсипа клетия Щутгарт, вкара цели пет гола (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд разби Щутгарт с 5:0 у дома в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата и по този начин се върна към победите, които убягваха на вестфалци в последните 3 кръга. Джуд Белингам вкара два гола за успеха на „жълто-черните“, а по едно попадение добавиха Никлас Зюле, Джовани Рейна и Юсуфа Мукоко.

С тази успех Борусия събра 19 точки и се изкачи на 4-ото място, докато Щутгарт остава на 16-а позиция с 8 точки.

Домакините стартираха страхотно и още във 2-ата минута поведоха в резултата. Никлас Зюле центрира отдясно, намирайки Джуд Белингам в наказателното поле, откъдето халфът на Дортмунд с безкомпромисен шут засече топката в мрежата.

Щутгарт отговори с удар на Тиаго Томаш в 9-ата минута, но Грегор Кобел се намеси решително.  

Четири минути след това Зюле отново бе замесен в голова атака на своя тим, като този път той засече топката след центриране на Джовани Рейна от пряк свободен удар и прати топката зад Флориан Мюлер за 2:0.

Минута преди края на първата част Юсуфа Мукоко направи прецизно центриране в наказателното поле и там Рейна шутира. След рикошет в десния страничен стълб топката влетя в мрежата – 3:0.

След почивката хората на Един Терзич продължиха да диктуват играта и в 53-ата минута дойде и четвъртият гол в мрежата на „швабите“. Нико Шлотербек подаде към Белингам. Англичанинът направи страхотно първо докосване и с удар от границата на наказателното поле отбеляза втория си гол в мача.

Двайсетина минути преди края на редовното време Рафаел Герейро стреля страхотно от пряк свободен удар, но Мюлер направи страхотно спасяване.

В 72-ата минута обаче пас на Герейро намери Мукоко на свободна позиция и младият нападател с удар по тревата вкара пети гол за Дортмунд.

Минута преди края на редовното време Лука Пфайфер вкара за Щутгарт, но попадението не бе зачетено заради засада и така „жълто-черните“ спечелиха на нула.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки