Треньори от школата на Реал обучават видински колеги

Целта на обучението е повече специалисти да се подготвят за работа с деца

Треньори от школата на Реал обучават видински колеги

Двама треньори от школата на Реал Мадрид към едноименната Фондация на испанския футболен гранд обучават своите видински колеги как да работят с деца. Адриан Силия и Гилермо Новея в продължение на четири дни гостуват във Видин в действащото от 2016 година  спортно-социално училище, каза за БТА координаторът на проекта на Реал Мадрид за дунавския град Светлина Вълчева.

Видинският треньор в школата Светослав Петков допълни, че специалистите от школата на мадридския клуб провеждат обучение на колегите си.

В момента в проекта са включени над 60 деца, като стремежът на екипа е в рамките на следващата една година техният брой да се увеличи двойно.

Целта на обучението е повече треньори да се подготвят за работа с бъдещите малки футболисти и така да обхванем в школата повече деца, уточни Петков.

Днес следобед треньорският екип проведе занимания с младите таланти от видинската школа на новоизградените футболни игрища на Колодрума в дунавския град.

В заниманията се включиха и деца от видински детски градини, които участваха в редица занимателни игри с футболната топка, видя репортер на БТА.

Треньорите от школата Реал Мадрид и от Видин по-рано днес се срещнаха с кмета на Видин д-р Цветан Ценков и представители на администрацията.

Адриан Силия благодари за гостоприемството и връчи на кмета  почетен плакет на Реал Мадрид.

Силия  изказа признателност за подкрепата на Община Видин за спортно-социалното училище и за предоставената спортна база, в която то осъществява своята дейност.

"За нас от Фондация "Реал Мадрид" това е едно чудесно сътрудничество и се надяваме то да продължи и в бъдеще", каза испанският специалист. Той благодари на Община Видин, че е партньор на инициативата и съдейства за осигуряване на необходимите за функционирането на спортно-социалното училище условия.

По време на срещата бе обсъдено предложението на Община Видин  да е домакин на някое от следващите издания на международния детски футболен турнир "Копа Алма", който Фондацията организира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки