Пламен Константинов: Търсим нов капитан за националния отбор

"Доволен съм от мотивацията на всички“, заяви селекционерът

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов каза, че се търси нов капитан на тима. Той обясни след откритата тренировка на тима ни преди мачовете от Лигата на нациите, че е бил против това Цветан Соколов да почива.

„Аз предпочитам да не започваме с лозунги, а първо да покажем някаква игра и след това да коментираме. Не искам да тръгваме, както обикновено с големите кошници, защото след големите очаквания, идват големите разочарования“, сподели Константинов. 

„Аз съм в процес на изучаване на тези момчета. Доволен съм от мотивацията на всички“, добави той.

„Това са хората, на които ще разчитаме в Лигата на нациите. Тези 18 човека, които присъстват тук. Естествено ако има някакви проблеми и травми, говорил съм с още няколко състезателите, които в някаква екстремна ситуация, да извикаме още някой. Може да извикаме още един посрещач, един разпределител. Имаме готовност, но ако нямаме травмирани играчи, това ще бъдат хората, на които ще разчитаме.“

„Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото желание беше да почива. Разминават ни се вижданията, но аз нямам нито инструменти, нито желание да карам някой да играе на сила в даден турнир", подчерта Константинов относно отсъствието на Цветан Соколов от националния ни отбор, който реши да не е част от представителния ни тим за Лигата на нациите.

Пламен Константинов каза, че като види какво ще покажат състезателите сега, ще реши дали ще има въобще нужда от Цветан Соколов след Лигата на нациите за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Селекционерът подчерта, че тимът мисли изцяло за Лигата на нациите, а след това ще се концентрира за Европейското първенство и олимпийската квалификация. Константинов подчерта, че е оставил Матей Казийски да прецени сам и да реши дали ще се завърне в националния отбор.

Още от Волейбол

Капитанът на България влезе в престижна класация

"Лъвиците" ни загубиха с 0:3

Публиката в Токио аплодира и двата отбора

Ще дойдат над 150 специалисти от различни точки в Европа

"Аз съм умерен оптимист от началото на лятото"

"Напълно възможно е това да е последното ми участие с националната фланелка"

Нашите националки отстъпиха с 0:3 гейма

Вижте подробности

Треньорският щаб заложи на подмладен отбор, Любо Ганев пожела успех

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки