Черно море надви безидейния Спартак в Плевен

В битка за третото място в Националната баскетболна лига между два отбора с равен актив до момента - Евроинс Черно море победи като гост Спартак Плевен с 81:86. Така варненци не само взеха аванс, но дори временно излязоха на второ място. За отбора на Спартак загубата бе втора поредна, след серия от три победи преди това. За Спартак Хрисимир Димитров завърши с 27 точки, към които добави 7 борби и 3 отнети топки. Роб Престън наниза общо 4 тройки и завърши с 13 точки.

Черно море надви безидейния Спартак в Плевен
Баскетболистите на Черно море спечелиха в Плевен срещу местния Спартак с 86:81 в мач от десетия кръг на мъжката Национална баскетболна лига, предаде кореспондентът на Novsport.com в Плевен. С изключение на първата четвърт, която домакините взеха с 18:10 варненци бяха по-добрия тим и успехът им е напълно закономерен.

Противно на крайния резултат срещата започна лошо за гостите. Едва в 4-ата минута чрез Кори Макинтош те достигнаха до кош - 2:7. Възходът на „моряците започна от втората част. В 15-ата минута за първи път поведоха – 28:25 и до края на полувремето позволиха само веднъж на спартаковци да изравнят – 34:34 в 19-ата минута. Кош на Симеон Ценов обаче позволи на гостите да се оттеглят на почивка с 2т. преднина.

През второто полувреме плевенчани продължиха да атакуват еднообразно и по този начин улесниха гигантът Атила Дос Сантос, блокирал всички опити на Топчов и Престън да вкарат. Същият Дос Сантос и Макинтош пък не пропускаха в атака и благодарение на точната им стрелба на два пъти в 33-а и 34-а минута Черно море поведе с рекордните за двубоя 12 т. Само веднъж в 25-ата минута след самостоятелна акция на Владо Маринов резултата бе изравнен 49:49.

39 секунди преди края след тройка на Престън Спартак стопи пасива само на 3 т. 81:84, но последната атака на Хрисимир Димитров не бе резултатна и варненци се поздравиха с победата.

„Логично загубихме този мач. За неприятният резултат сме си виновни ние. Слабата игра в защита ни провали", коментира след мача Хрисимир Димитров." С вкараните от нас 80 точки би трябвало да спечелим в Плевен, но щом допуснахме да ни вкарат повече значи в отбрана не сме действали достатъчно разумно. Видя се, че съперника бе подготвен да ни противодейства успешно когато атакувахме, но продължихме да нападаме еднообразно без изненада. Липсваше и нужната взаимопомощ между центровете и фланговите играчи. Иначе двубоят тръгна добре за нас, но вместо да ги пречупим направихме доста грешки и позволихме на противника да се върне в мача. Категоричен съм, че не сме си вирнали носовете след като взехме двете поредни гостувания в Ямбол и Самоков. Уважавам тези отбори, но все пак те не са от класата на Левски и Черно море”, добави капитанът на Спартак Хрисимир Димитров.  

 

СПАРТАК /Плевен/ - ЧЕРНО МОРЕ /Варна/  81:86

/18:10; 16:26; 20:24; 27:26/  

 

Спартак: Маринов-7, Станков-6, Димитров-27, Престън-13, Топчов-14 /Софрониев-7, Георгиев-2, Дяковски, Острев-5, Тодоров/.

 

Черно море: Радионов, Макинтош-16, Бойович-17, Колев, Дос Сантос-22 /Янев-14, Ценов-5, Пенев, Ърл-12/.

 

Съдии: Борислав Пелтеков, Златин Караниколов, Александър Янкулов

 

Плевен – зала: „Балканстрой” – 550 зрители

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки