Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

В един от последните дни на кабинета в оставка, Народното събрание отхвърли с рядко единодушие Националната стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност (2023-2034).

По време на дебата не се чу нито едно експертно изказване в защита на стратегическия документ, а ПП/ДБ направиха опит да отклонят дебата, отвличайки вниманието от тоталния крах на стратегията им. Антоанета Цонева заговори за провалената според нея зала Арена Бургас и проекта за физкултурните салони отпреди няколко години.„Трябва да се проведе задълбочен дебат за начина, по който се полагат стратегическите цели. Арена Бургас протече, шлайфа се пода, залата е негодна… 20 салона не бяха построени и ММС още не може да си върне парите. Трябва да бъдат затегнати кранчетата. Всеки лев в спорта трябва да бъде освободен от корупция“, обърна се тя към Красен Кралев от ГЕРБ, който беше министър до 2021 г.

„Говорим за стратегия, но се радвам че повдигнахте тези лъжи и манипулации. С удоволствие ви отговарям“, отвърна Кралев.

„Причината да ги няма салоните е единствено управлението на Андрей Кузманов, служебен министър в кабинета на Стефан Янев. Обществената поръчка за салоните беше проведена по закон в моя мандат. Времето не ни стигна за да проведем поръчката за строителния надзор, без която няма как да започне строежът на салоните. Кузманов умишлено я забави, въпреки постоянните напомняния, видими от вътрешната кореспонденция в министерството. После отказа да преведе пари по сключения договор за надзор, както и да се удължи срока на поръчката - като това беше целенасочено. Целта беше да има какво да се критикува предишния министър, такава задача му бяха дали. Ако беше завършен проектът, щяхме да имаме 20 салона за по 1 млн. лв. В момента за такъв салон са нужни поне 2 млн. лв. Причината да нямаме физкултурни салони е Андрей Кузманов и неговите действия“, каза Кралев.

„Удобно е да създадеш проблем и да имаш какво да критикуваш. Арена Армеец струва 90 млн. лв. Арена Бургас е 65 млн. лв. за двойна площ 10 години по-късно. Кой казва че залата е скъпа? Залата е в отлично състояние и това е видимо от проведената преди седмица национална купа по баскетбол. Доста време се правеше кампания, че залата не е готова, защото един министър от „промяната“ искаше да си изпише допълнителни 15 млн. лв. (бел. ред. Радостин Василев) за нейното довършване. Ако се каже, че залата е готова, няма да имат мотив. Иначе да, трябва да се контролират публичните средства. Да обръщаме внимание сега кой министър как се е справял в миналото, вместо да си говорим за стратегията, няма смисъл. То това се вижда по резултатите от състезания и построеното. Ще се види и след 3 месеца…“, каза Кралев.

Във Франция: Погнаха организаторите на зимната Олимпиада

Властите претърсиха централата на организационния комитет за Милано/Кортина 2026

Министър Глушков се срещна с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля

Вижте подробности

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки