Серия от неадекватни управленски решения на Тарлеков поставят съществуването на БСТ под въпрос

Тарлеков демонстрира управленска импотентност оставяйки регионални дирекции без директори. Каква е целта остава да гадаем

Серия от неадекватни управленски решения на Тарлеков поставят съществуването на БСТ под въпрос

Поредица от наразумни и некомпетентни решения на изпълнителният директор на БСТ – Тарлеков водят тотото към тотален крах и безпорядък. От самото му назначаване през 08.2023 до сега решенията на този директор водят до невъзможност за изпълняване на основните дейности
на цели дирекции.

От наши източници научихме, че две от дирекциите са оставени без директор – Плевен и Благоевград. Директорите на тези дирекции са били освободени спонтанно без предупреждение. По същество всеки директор има прави да си избира екипа – основен принцип в частният бизнес и в управлението на държавата. Случая обаче не е такъв. Дирекциите са оставени без директори. Това е пълен управленски абсурд и управленска некомпетентност. В момента тези дирекции който формират голяма част от общите приходи на дружеството не се знае как функционират и какво правят служителите в тях. Пропуснатите ползи за дружеството от тези неадкватни действия ще се измерват в милиони.

Възниква въпросът с какво се заниамва този човек? От свой източници научихме, че откакто е постъпил на тази длъжност Тарлеков не е направил нито една среща на ръководството на дружеството. „Не знам какво да им кажа ако направим такава среща“ е коментирал Търлеков. С интерес обаче разбрахме, че ударно се „усвояват“ средства по съмнители договори подписани още по времето на управлението на Ангел Иванов.

Единият договор с за ремонт и изграждане на пунктове. Елементарна проверка в страницата на електронните обществени поръчки https://app.eop.bg/today/276349 показва, че едичните цени по тази поръчка са силно завишени дори са в пъти над пазарните. Към момента тече ударна подмяна на пунктове по тези завишени цени. Единичната цена на пункт излизала за над 60 хил лв., което според нас е абсурдно.

Не по различен е случаят с поръчката за рекламно обслужване на БСТ, пак с подписан договор по времето на Ангел Иванов. Там също има съмнения за силно завишени цени за отделни дейности, но забелязваме, че ударно и там се правят възлагания на точно определени услуги като например – Билборд реклама където цената по ценовата оферта изглежда доста над нормалните пазарни стойности.

След всичко казано въпросите към г-н Търлеков са :
- не се ли е усъмнил в ценовите нива на тези поръчки при започването на дейностите и защо не е предприел някакви действия – актуализиране на цените или прекратяване на договорите?
- Защо точно сега малко преди ротацията ударно „се възлага“ и се „усвояват“ средства по тези скандални поръчки пълни с порочни практики, които сме описали в предишни статии.
- Защо оставя дирекции без диртектори и да се „оправят някак си“?

Хубаво е г-н Тарлеков да знае, че при предстоящата ротация БСТ може би ще е едно от първите дружества със сменен Управителен Съвет. Ще бъде направена пълна и много детайла ревизия не дейността му. Възлаганията по тези поръчки със завишени цени го правят съучастник в нецелесъобразно разходване на средства. При фактическо установяване на това не е изключено да понесе и съответната отговорност.

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки