Голям успех! Мирела Демирева спечели балканската титла в Истанбул

Тя триумфира с 1.89 м, който постигна от втори опит

Голям успех! Мирела Демирева спечели балканската титла в Истанбул

Мирела Демирева спечели балканската титла в скока на височина при жените на провеждащото се в момента в Истанбул първенство.

Демирева триумфира с 1.89 м, които постигна от втори опит. Тя започна състезанието с 1.80 м, преодолени от първия опит. По същия начин се справи и със следващите височини: 1.83 м и 1.86 м.

Вече шампионка, Мирела направи три неуспешни опита на 1.97 м, колкото е нормативът за олимпийските игри.

Второто място зае Даниела Станчу от Румъния с 1.86 м. Пак с толкова, но с по-лоши предишни опити, трета се класира Панайота Доси от Гърция.

Кристен Радуканова завърши на осма позиция във финала на 60 м със 7.54 сек. Тук балканска шампионка стана гъркинята Полиники Емануилиду със 7.30 сек. След нея завърши балканската шампионка за девойки под 20 години на 60 м и 60 м с пр. отпреди седмица хърватката Миа Уайлд със 7.42 сек. Пак със същия резултат, но с разлика в хилядните бронза взе туркинята Симай Йозчивчи.

В бягането на 400 при жените са получи проблем с времеизмервателната уредба. Така Андреа Савова завърши пета в третата най-силна серия с 56.9 сек, измерени ръчно. Пак в тази серия бе и победителката Александра Стефания Ута от Румъния с 54.6 сек, както и другите две призьорки – туркините Еда Нур Тулум с 54.9 сек и Сила Кологлу с 55.3 сек. Все още се очаква окончателното класиране за следващите състезателки, защото в другите две серии резултатите бяха измерени електронно.

При мъжете балкански шампион на 60 м стана Йоанис Нифантопулос от Гърция с 6.69 сек. Пак с толкова, но с разлика в хилядните втори завърши неговият сънародник Теодорос Вронтинос. Аней Прапотник от Словения допълни почетната стълбичка с 6.71 сек.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки