Мирела Демирева с трето място в Банска Бистрица (ВИДЕО)

Тя преодоля височината от 193 см

Мирела Демирева с трето място в Банска Бистрица (ВИДЕО)

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева завърши на трета позиция на специалния турнир за скок височина в Банска Бистрица тази вечер. Българката, която в събота спечели балканската титла в зала в Истанбул с 1.89 м, изравни личния си рекорд за сезона от 1.93 м за третата позиция. Демирева, която има и два сребърни европейски медала в колекцията си с отличия, се справи с тази височина от втори опит.

Преди това българката преодоля от първи опит 1.80 м, 1.85 м и 1.89 м, а на 1.95 м направи три фала. Тя обаче остави след себе си световната шампионка на открито от Юджийн 2022 Елинор Патерсън (Австралия), която завърши пета също 1.93 м, но преодоляни от трети опит. Четвърта също с 1.93 м се нареди узбекистанката Сафина Садулаева.

Победата в Банска Бистрица при жените извоюва бронзовата европейска медалистка от Мюнхен 2022 Ангелина Топич. Младата сръбкиня се наложи в сектора с изравнен национален рекорд в зала от 1.97 м. Топич скочи тази височина от първи опит, след като преди това нямаше нито една грешка и на предишните височини. Единствените неуспешни опити на сръбкинята тази вечер бяха на 2.00 м, където тя направи три грешки.

Втора завърши словенката Лиа Апостоловски с лично постижение от 1.95 м.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки