Теодор Янков покри норматив за Eвропейското по лека атлетика за юноши

Вижте подробности

Теодор Янков покри норматив за Eвропейското по лека атлетика за юноши

Теодор Янков покри норматив на скок дължина за Eвропейското първенство по лека атлетика за юноши на турнира памет на Григор Христов-Гришата, който се проведе на стадиона на Национална спортна академия "Васил Левски".

Гришата отдаде голяма част от живота си на леката атлетика като журналист и написа книгата "На Царицата с признание и любов"

В надпреварата на скок дължина за юноши участваха точно осем атлети. 16-годишният Теодор Янков (Ивет Лалова Спринт Академи) атакува норматива за Европейското първенство за юноши под 18 години, който е 6.95 метра и записа 6.93 в първия си скок. Янков премина за първи път в състезание 7 метра с опит от 7.04 и поведе класирането. Опитният Калоян Айрянов (Михаил Желев, Сливен) записа 7.05 в петия си скок и взе златния медал. Трети е Александър Енчев (Феникс 2004, Плевен) с 6.81.

Теодор Янков става осмият българин, покрил нормата за еврошампионата за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица (Словакия).

Опит за норматив имаше и на скок дължина за жени, където Сияна Бръмбарова (Енерджи, Пловдив) се опита да скочи 5.80 (норма за Банска Бистрица), но постигна .60, с което зае третото място след Галина Николова (Хеброс, Харманли) с 5.84 и Елена Аргирова (Михаил Желев, Сливен) с 5.67. В тази дисциплина стандартите са покрили Карина Цончева и Радина Величкова, но те не участваха в състезанието.

Натали Костова (Виктория, Варна) победи в скока на височина при девойките с 1.65 метра. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки