Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов беше официален гост на 46-ия Международен лекоатлетически турнир „Нови звезди“, който се проведе на централния стадион на НСА „Васил Левски“ в София.

Той се включи в награждаването на част от призьорите от състезанието. Андонов връчи медалите на дисциплините 100 м за девойки под 18 г. и на 100 м с препятствия за жени. Най-бърза в гладкия спринт при девойките беше Ема Наумова от клуба КЛАСА с 13.12 сек, а нейни подгласнички станаха Кристина Стефанова (Европул) – 13.13 сек, и Стефани Димитрова (Локомотив-Пловдив) – 13.34 сек. Шампионка в хърделите при жените стана украинката Файна Кара с постижение от 14.41 сек, а след нея финишираха Ива Александрова (ЦСКА) – 14.74 сек, и Вивиан Кръстева (Рилски атлет-Самоков) – 15.06 сек.

Заместник-министърът на младежта и спорта Андонов закичи медалите на всички участници в дисциплините за момичета и момчета със специални потребности, участвали на 100 м, 200 м и гюле, подкрепени от Българската асоциация на „Спешъл олимпикс“. 

Ръководителят на Катедра „Лека атлетика“ към НСА „Васил Левски“ доц. инж. Георги Гутев връчи на Стоян Андонов плакет в знак на благодарност към Министерството на младежта и спорта.

Турнир „Нови звезди“ се организира всяка година от Катедра „Лека атлетика“ като непосредствено преди състезанието се провежда и научна конференция „Лека атлетика&Наука“. Традиционно с доклади участват студенти, докторанти, учители, преподаватели, и спортни педагози от всички университети в България и чужбина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки