Костов: Лошият терен ни попречи, победата е много важна за нас

Треньорът на Левски бе доволен от успеха над Пирин

Костов: Лошият терен ни попречи, победата е много важна за нас

Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира победата на своя отбор над Пирин с 2:1.

„За качеството на играта на този терен очаквахме да бъдем затруднени. Теренът беше сух. През второто полувреме се пусна влага, като се скри слънцето и топката стана по-бързо. Бяхме по-добри в днешния мач. Поздравявам играчите си за борбата и трите точки. Беше важно да ги спечелим. Мисля, че се представихме доста добре и успешно изиграхме второто полувреме с човек по-малко. Не отстъпихме територия и не се затворихме. Пресирахме противника и ги задължихме да играят с дълги подавания и те бяха контролирани от линията на нашата защита“, каза Костов.

„Труден терен и труден противник. Беше важно да вземем победата, защото се завъртя добра енергия в нашия отбор и колективът е на добро ниво. Има колективна игра и последните мачове в Турция го показахме. Не искам да изпадам в еуфория. Трябва да се възстановим и да мислим за това как може да подобряваме играта си и да оказваме натиск на нашите противници“, допълни треньорът на Левски.

„Здраво сме стъпили на краката си. Знаем какви цели гоним и как да ги преследваме. Арда е различен противник, подходът ще е по-сериозен, тъй като Арда има много интересен отбор, който действително направи добри мачове през първия сезон и иска сериозно внимание“, допълни Костов.

„Карлос Охене игра през втората част, тъй като не беше готов за 90 минути. С кондициония треньор говорихме, че повече от 45 минути не трябва да играе и решихме да е през втората част. Предлагам вие да оценявате Фабио Лима. Давам му добра оценка, даже много добре“, завърши специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки