Без климатици на Олимпийските игри в Париж, но жега ли ще е на спортистите?

Вижте подробности

Без климатици на Олимпийските игри в Париж, но жега ли ще е на спортистите?

Организаторите на Олимпийските игри в Париж са уверени, че могат да се справят без климатик в селото на спортистите. Очаква се температурите отново да се повишат през лятото в Европа, но няма да има климатици в стаите за Игрите в Париж 2024, а вместо това ще се използва иновативна охладителна система, която ще бъде представена при посещението на френския президент Еманюел Макрон в четвъртък.

"Проектирахме тези сгради така, така че да са удобни за живеене през лятото - през 2024-а и след това. Няма нужда от климатици в тези сгради, защото ориентирахме фасадите така, че да не изложени много на слънце, а на фасадите изолацията е наистина ефективна", каза Ян Крисински, който отговаря за съоръженията и инфраструктурата на Париж 2024, цитиран от "Ройтерс".

"Ще осигурим естествено хладна вода, която получаваме от земята, за да охладим въздуха в тези апартаменти. Така че тук няма да имате нужда от климатик през лятото", добави той.

След Игрите около 6000 души ще живеят в квартала, който обхваща крайградските райони на Сен Уен, Сен Дени и Ил Сен Дени.

Олимпиадата ще се проведе от 26 юли до 11 август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки