Де Дзерби ротира играчи за вечеря вкъщи

Ансу Фати издаде своя треньор в Брайтън

Де Дзерби ротира играчи за вечеря вкъщи

Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби е сред най-актуалните треньори във футбола. Италианецът от месеци е спряган за някои от европейските колоси, сред които и Барселона. 

Бившият треньор на Шахтьор Донецк има любопитен начин за сплотяване на колектива. Издаде го Анси Фати в социалните мрежи, разкрил, че е на вечеря в своя треньор.

"Ротирам играчите, които идват на вечеря. Ядохме паста", каза Де Дзерби.

Това е тактика, която специалистът разкри, че е използвал и в предишните си клубове, Сасуоло и Шахтьор Донецк, за да разбере повече за играчите си.

"Това е нещо, което започнах да прилагам, когато работех в Сасуоло, защото във всяка работа, във всички професии, ако познаваш по-добре хората, които работят с теб, може да изградите по-добра връзка. Това може да помогне да опознаеш по-добре играча на терена, но и извън него. И след това играчите са като мои деца. Те са млади момчета. Във футбола сме свикнали да изискваме всеки ден, но понякога е редно да разберем дали имат нужда от нещо повече, от нещо различно", сподели пред The Athletic наставникът на "чайките".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки