Домашна помощница съди Неймар

Иска обезщетение от 368 000 евро

Домашна помощница съди Неймар

Бившата икономка обвини бразилската футболна звезда Неймар в Трудовия съд в Париж в незаконно наемане на работа, неприлични условия на труд, неплащане на извънреден труд и липса на платен отпуск.

Според „Le Parisien“, който разкри информацията, бившата домашна помощница на Неймар търси от него обезщетение в размер на 368 000 евро.

Записвайки работното си време в тетрадка, бразилката без разрешение за престой е работила 60 часа седмично, което е с 20 часа повече от обичайното работно време на домашна помощница.

Тя съди Неймар и за недостойни условия на труд, неплащане на извънреден труд и липса на платен отпуск. Освен това тя обвинява бразилската звезда, че я е принудил да дойде на работа 15 дни преди преждевременното раждане на четвъртото й дете.

„От януари 2021 г. до октомври 2022 г. Неймар се възползва от несигурността на нашата клиентка, за да й наложи неприлични условия на труд в нарушение на основните правила на трудовото право“, заявиха адвокатите на Мес Каролин - Тоби и Венсан Шампетиер в изявление, изпратено до АФП.

„Съжаляваме, че такъв човек прояви такава нечовечност, дори да изгони нашата клиентка от дома й дни преди преждевременното й раждане“, добавиха адвокатите.

Те посочиха, че през юни са изпратили препоръчано писмо до Неймар, за да разрешат мирно тази ситуация, но бразилският футболист не е отговорил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки