Почина съпругата на сър Алекс

Двамата бяха женени от 1966 година

Почина съпругата на сър Алекс

Семейна трагедия сполетя семейството на сър Алекс Фъргюсън, след като стана ясно, че неговата съпруга Кати е починала, обявиха от бившия му клуб Манчестър Юнайтед.  Двамата бяха женени от 1966 година и имат трима синове, 12 внуци и един правнук.

Лейди Кати имаше основополагаща роля в живота и кариерата на бившия мениджър. Заради нея през 2013 година той реши да се оттегли от професията. Тогава нейната близначката беше починала и шотландецът избра да бъде близо до съпругата си в тежкия момент.

“Една вечер забелязах как Кати, докато гледаше телевизия, си вдигна погледа нагоре към тавана. Осъзнах, че тя се чувства изолирана”, спомня си Фъргюсън.През 2002 година пък дамата разубеди Фърги от плановете му още тогава да се откаже от треньорския занаят. Според мениджъра Кати му била казала следното: “Първо, добре си със здравето. Второ, няма да ми се пречиш из къщата и трето - и без това си твърде млад (60-годишен - б.р.).

Интересен е и фактът, че преди години Алекс Фъргюсън е бил на крачка от мениджърския пост в Тотнъм, но съпругата му е отказала да се премести в Лондон, което е провалило назначението.

През 2018 година шотландецът претърпя мозъчен кръвоизлив, но след това се възстанови напълно. Направи впечатление, че в последно време той не присъстваше на домакинствата на Манчестър Юнайтед.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки