Полски футболен фен ще върви 100 километра пеша заради гол на вратар

Вижте подробности

Полски футболен фен ще върви 100 километра пеша заради гол на вратар

Фен на футбола от Полша ще трябва да извърви 100 километра в рамките на три дни, след като бе обявил, че ще отиде пеша до стадиона на отбора, чийто вратар първи вкара гол.

През февруари тази години запалянкото, чието име е Янек, написал в Туитър, че "ако някой вратар вкара гол до края на сезона, аз лично ще отида пеша до стадиона на неговия отбор". 

Само няколко седмици по-късно "желанието" на Янек се сбъдва, след като в понеделник стражът на Радомяк Габриел Кобила прехвърли колегата си Оливер Зих от тима на Пушча Неполомице с удар почти от собственото си наказателно поле.

Добрата новина за Янек е, че стадионът на Радомяк в Радом се намира само на стотина километра от Сандомеж, където живее запалянкото. 

"Ще вървя три дни по осем часа. Направих вече план къде ще отсядам за почивка. Дори си намерих и другар за това пътуване. Целта ми е да стигна за домакинството на Радомяк на Заглембе", написа отново в Туитър фенът.

След 26 кръга Радомяк заема 11-о място в полското първенство с 32 точки, на три точки и на една позиция за Заглембе. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 28 април.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки