Роналдо съди Ювентус

Португалецът си търси близо 20 млн. евро от "Старата госпожа"

Роналдо съди Ювентус

Проблемите за Ювентус нямат край. След заплахите на Леонардо Бонучи да съди клуба, а Пол Погба бе хванат с допинг, сега "бианконерите" трябва да разрешават още един казус. Кристиано Роналдо е решил да заведе съдебно дело срещу бившия си отбор заради неизплатени заплати, разкри "Гадзета дело Спорт".

Изданието допълва, че португалецът е решил да съди гранда от Торино, като държи да му бъдат изплатени 19.9 милиона евро, които са му били обещани от клуба, когато той се е съгласил да отложи част от заплатите си през първите месеци на пандемията от COVID-19.

Точно тези плащания са част от станалите прословути финансови машинации за ръководството на Ювентус, които са предмет на текущо разследване. След като е изискал съответни документи от прокуратурата в Торино, Роналдо е взел решение да предприеме правни действие срещу клуба, като по този начин ще докара поредни сериозни проблеми на ръководството. Само преди дни стана ясно, че друга легенда на Юве - Леонардо Бонучи също ще съди клуба, но той иска обезщетение, тъй като не са му били осигурили задължителните условия за тренировки и подготовка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки