Васил Колев: След НАП въпросът е кога Левски ще има силен отбор

Вижте мнението на изестния "син" журналист

Васил Колев: След НАП въпросът е кога Левски ще има силен отбор
Известният "син" журналист Васил Колев даде своя прочит на ситуацията в Левски след новината за предстоящото изчистване на главницата от дълговете към НАП. Ето какво пише той във Фейсбук:
 
За днешната новина за НАП:
 
Повече от чудесна е. Факт е, че има огромно недоверие в синята общност дали ще се плати и се получи нещо като натиск. Всъщност това е цялата борба - да се чува гласът на фена. Чу се. Сега ръководството само си поставя за цел до края на април да е платена главницата, от която би трябвало да остават под 4 милиона лева. При тази разпродажба е съвсем нормално и да има подобни очаквания. Ако получиш над 10 милиона от трансфери, логично е да изчистиш понетози дълг. Иначе изобщо не е толкова любопитно колко са трансферите, част е само от футболните раздувки.
 
Когато има представител в ръководството (който и да е той) синята общност значително по-лесно ще знае какво се случва с НАП, дълговете и т.н. Не мога да разбера тези фенове, които години наред се борят сами да се откажат от тази си привилегия и да има ситуации на несигурност и напрежение. Още по-тъпо е поведението на ръководството, което се сеща за феновете само, когато им иска пари.
 
Прочетох някъде, че някаква лихва щяла да падне, ако се плати главницата. Това е невярно. Не може да падне никаква лихва, освен бъдеща такава. Така че след главницата, ще се плаща и лихвата, но няма да има лихви на лихвите.
 
Когато се говори за концесия на стадиона, трябва да се знае, че тя е възможна само при изчистени задължения към държавата по закон. Така че ето ви един отговор на въпроса кога евентуално може да имна стъпки за стадиона и защо е важно да се изчисти НАП.
 
Понеже Левски е Левски, след като падне дългът към НАП, естественият въпрос е кога ще има силен отбор. Няма как (много) дълго невъзможността да се направи отбор се оправдава с НАП. Всъщност може, но ако говорим за Хебър, Берое, Пирин и т.н. (с уважение към тези отбори). Проблем на левскарската общност е, че в нея има много хора, на които Левски е другият любим отбор освен локалния (Берое, Пирин, Хебър и т.н.). Там са развили нелевскарски навици и вдигат до небето всяка победа над Пирин. Социалните мрежи ги правят гласовити, а некачественият алкохол - напористи. Най-естественото е Левски да се бори винаги за трофей, ама не само на думи. Иначе няма да е Левски. Изглежда несправедливо, ама в това е голяма част от велиието и оправдава това, че носи името на най-великия българин. Който се опитва да спре тази месомелачка, тя го изхвърля зад борда.
 
И понеже явно не осъзнаваме колко трудна е спортната задача, тя има 3 основни белега (печелене на трофеи, успешно надиграване с основните конкуренти Лудогорец и ЦСКА-София, успешно участие в евротурнирите с победи над по-добри отбори). Без тези три белега нищо не правиш. Имаше един дето направи това за кратко, а днес е в Измир, докато ние опитваме да го заменим и се уверяваме, че няма незаменими хора, но има труднозаменими. Засега Кольо е постигнал само едно - успешно участие в европейските турнири. Другите две му куцат. Без тях няма добри оценки, няма и Левски такъв, какъвто трябва да бъде. Но ще продължи да е месомелачка.
 
Засега Кольо прави кръпки. Не взема млади играчи, които да развива, а опитни с които да запуши дупки и които с опита по-бързо да разберат идеите му. Но тези играчи са лимитирани и няма накъде да се развиват повече. Охене няма как да стане Патрик Виейра на дърти години. Един друг вземаше млади играчи, те се развиха и донесоха милиони. Най-старият беше Сонко. Ако може да се каже, че е бил стар. Ивелин Попов е друга бира (макар че потвърждава правилото) и се вижда в Ботев какъв е бил смисълът му. Ама това са детайли. Само с кръпки и без свежа кръв няма как да стане. Даже още следващия сезон много от новите играчи ще са излишни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки