Васил Колев: След НАП въпросът е кога Левски ще има силен отбор

Вижте мнението на изестния "син" журналист

Васил Колев: След НАП въпросът е кога Левски ще има силен отбор
Известният "син" журналист Васил Колев даде своя прочит на ситуацията в Левски след новината за предстоящото изчистване на главницата от дълговете към НАП. Ето какво пише той във Фейсбук:
 
За днешната новина за НАП:
 
Повече от чудесна е. Факт е, че има огромно недоверие в синята общност дали ще се плати и се получи нещо като натиск. Всъщност това е цялата борба - да се чува гласът на фена. Чу се. Сега ръководството само си поставя за цел до края на април да е платена главницата, от която би трябвало да остават под 4 милиона лева. При тази разпродажба е съвсем нормално и да има подобни очаквания. Ако получиш над 10 милиона от трансфери, логично е да изчистиш понетози дълг. Иначе изобщо не е толкова любопитно колко са трансферите, част е само от футболните раздувки.
 
Когато има представител в ръководството (който и да е той) синята общност значително по-лесно ще знае какво се случва с НАП, дълговете и т.н. Не мога да разбера тези фенове, които години наред се борят сами да се откажат от тази си привилегия и да има ситуации на несигурност и напрежение. Още по-тъпо е поведението на ръководството, което се сеща за феновете само, когато им иска пари.
 
Прочетох някъде, че някаква лихва щяла да падне, ако се плати главницата. Това е невярно. Не може да падне никаква лихва, освен бъдеща такава. Така че след главницата, ще се плаща и лихвата, но няма да има лихви на лихвите.
 
Когато се говори за концесия на стадиона, трябва да се знае, че тя е възможна само при изчистени задължения към държавата по закон. Така че ето ви един отговор на въпроса кога евентуално може да имна стъпки за стадиона и защо е важно да се изчисти НАП.
 
Понеже Левски е Левски, след като падне дългът към НАП, естественият въпрос е кога ще има силен отбор. Няма как (много) дълго невъзможността да се направи отбор се оправдава с НАП. Всъщност може, но ако говорим за Хебър, Берое, Пирин и т.н. (с уважение към тези отбори). Проблем на левскарската общност е, че в нея има много хора, на които Левски е другият любим отбор освен локалния (Берое, Пирин, Хебър и т.н.). Там са развили нелевскарски навици и вдигат до небето всяка победа над Пирин. Социалните мрежи ги правят гласовити, а некачественият алкохол - напористи. Най-естественото е Левски да се бори винаги за трофей, ама не само на думи. Иначе няма да е Левски. Изглежда несправедливо, ама в това е голяма част от велиието и оправдава това, че носи името на най-великия българин. Който се опитва да спре тази месомелачка, тя го изхвърля зад борда.
 
И понеже явно не осъзнаваме колко трудна е спортната задача, тя има 3 основни белега (печелене на трофеи, успешно надиграване с основните конкуренти Лудогорец и ЦСКА-София, успешно участие в евротурнирите с победи над по-добри отбори). Без тези три белега нищо не правиш. Имаше един дето направи това за кратко, а днес е в Измир, докато ние опитваме да го заменим и се уверяваме, че няма незаменими хора, но има труднозаменими. Засега Кольо е постигнал само едно - успешно участие в европейските турнири. Другите две му куцат. Без тях няма добри оценки, няма и Левски такъв, какъвто трябва да бъде. Но ще продължи да е месомелачка.
 
Засега Кольо прави кръпки. Не взема млади играчи, които да развива, а опитни с които да запуши дупки и които с опита по-бързо да разберат идеите му. Но тези играчи са лимитирани и няма накъде да се развиват повече. Охене няма как да стане Патрик Виейра на дърти години. Един друг вземаше млади играчи, те се развиха и донесоха милиони. Най-старият беше Сонко. Ако може да се каже, че е бил стар. Ивелин Попов е друга бира (макар че потвърждава правилото) и се вижда в Ботев какъв е бил смисълът му. Ама това са детайли. Само с кръпки и без свежа кръв няма как да стане. Даже още следващия сезон много от новите играчи ще са излишни.

„Сините“ почетоха годишнината от рождението на Васил Левски (ВИДЕО)

Вижте подробности

Фенове даряват кръв за привърженик на Левски

Светослав пострада при гасене на пожар

Фен на Левски попадна в огнен капан, има 50% изгаряния

19-годишният Светослав станал доброволец, за да помогне

Васил Колев: С отломки само, трудно ще стане работата

"Класа има само в играчите, които са в отбора преди Николай Костов да остави незабравимия си почерк", смята журналистът

Известен спортен журналист попари псевдоанализаторите: УЖАС, УЖАС... И БЕЗУМИЕ

Вижте какво написа Станил Йотов

Ромарио: Винисиус не е Неймар

Бразилската легенда с любопитен коментар

Стоичков: Пак ще има 10 юли за българския футбол

Камата с емоционални думи за боя над Германия

Национал на България се възмути от трансфер в Левски

Вижте какво написа той

"Син" журналист се подигра брутално с нов в Левски

Вижте подробности