И Матеус скочи на Пеп: Не може да караш Байерн (М) да играе като Барса

Бившият селекционер на България упрекна испанеца в прилагане на каталунски стил на игра

И Матеус скочи на Пеп: Не може да караш Байерн (М) да играе като Барса
Бившият германски национал и бивш селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус също разкритикува наставника на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола след отпадането от Реал (Мадрид) на полуфиналите на Шампионската лига с общ резултат 0:5.

"Баварците" допуснаха най-тежкото си поражение у дома в европейските клубни турнири, след като падна с 0:4 в реванша на "Алианц Арена".

"Не можеш да очакваш от Байерн да играе като футболистите на Барселона. Не може да ги караш да играят по каталунски тук", скочи срещу Пеп бившият национал на Германия.

Гуардиола спечели всичко възможно начело на Барселона точно с налагането на "тики-така" - тактиката с възможно най-много подавания. След идването си на "Алианц Арена" испанецът малко по малко приспособи играта на Байерн към своята философия.

"Бяха направени много промени. Корабът можеше и да не се отклони от курса си, ако промените не бяха толкова драстични."

"Не бяха достатъчно самокритични. Ако сега Байерн загуби от Борусия (Дортмунд) на финала за купата, е последват сериозни разговори на Сабенер щрасе /където са позиционирани шефовете на "баварците"/", каза още Матеус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки