Финалът на "Уимбълдън" е мачът на годината

Епичната битка между Рафаел Надал и Роджър Федерер на финала в Лондон беше определена за мач на годината в мъжкия тенис от читателите на портала TennisReporters.net. Цели 88,5 процента са гласували за битката на титаните. При дамите мачът между Винъс и Серина на същия турнир от Шлема е №1.

Финалът на "Уимбълдън" е мачът на годината
Епичната битка между Рафаел Надал и Роджър Федерер на финала в Лондон беше определена за мач на годината в мъжкия тенис от читателите на портала TennisReporters.net, съобщава Racketi.com. Цели 88,5 процента са гласували за битката на титаните. При дамите мачът между Винъс и Серина на същия турнир от Шлема е №1.

Рафаел Надал е най-добър при мъжете, след като получи 91,2 процента от вота. При дамите първа е Винъс Уилямс (52,4%). Американката бе избрана и за Ветеранка на 2008 година с 45,1 процента от гласовете. При мъжете с това отличие е Николай Давиденко (84,1%).

За секссимвол при мъжете бе избран Марат Сафин. Руснакът, който имаше идея да се отказва от тениса, има 31,9 процента, което е с 10 процента повече от втория Надал. При дамите Ана Иванович просто помете Мария Шарапова. Сръбкинята взе 42,5 процента срещу 20,4 за Маша. След двете красавици се наредиха Мария Кириленко и Елена Веснина.



 Андрю Мъри и Динара Сафина спечелиха първите места в категорията „Пробив на годината”. Най-вчечатляващ новобранец при мъжете е Хуан Мартин дел Потро (88,5%), а при дамите първото място си поделят Каролине Возняцки и Агниешка Радванска с по 42,5%. За разочарования на сезона тенис феновете посочиха Ришар Гаске и Никол Вайдишова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки