Петричев за феновете на Ботев: Ако малтретирането по стадионите се приема за нормално, българският футбол няма как да върви напред+ВИДЕО

Изпълнителният директор на Лудогорец бе плют, обиждан и псуван от "бултрасите" в Коматево

Петричев за феновете на Ботев: Ако малтретирането по стадионите се приема за нормално, българският футбол няма как да върви напред+ВИДЕО
Изпълнителният директор Ангел Петричев на Лудогорец коментира скандалната случка по време на двубоя от осмия кръг на "А" група срещу Ботев (Пловдив) в Коматево.

Заедно с Методи Томанов, Петричев бе плют, обиждан и псуван при победата на "зелените" с 2:1. Фен на Ботев дори налетя на изпълнителния директор на Лудогорец още по време на мача.

Тези грозни сцени могат да донесат ново наказание от мачове без публика за Ботев.

"Никога не съм мислил лошото на Ботев, не съм извършвал лоши неща срещу тях, даже им симпатизирах като клуб и публика. Лудогорец винаги в бил коректен към Ботев в трансфери, в плащания. Вчера даже ни поискаха безплатни билети за децата от школата и най-вероятно ще им дадем, защото искаме децата, които играят футбол в България да виждат подобни големи форуми, а не псувни, ругатни и малтретиране. Не мисля, че българският футбол ще върви напред, ако продължаваме да приемаме тези неща за нормални", каза Петричев на летище "София" на път за Ливърпул.

"Ръководството на клуба не трябва да бъде гордо от начина, по който бяхме посрещнати. Когато някой идва на гости в Разград, се опитваме да му осигурим максимален комфорт. Никой ръководител на клуб не бива да бъде плют, обиждан, псуван".

"Мачът протече нормално, съдийството беше на ниво. Нямаше никакви предпоставки за подобни действия. Зарадвах се на нашите два гола - нормално. Отишъл съм да подкрепям отбора, няма да се крия като мишка".

Въпреки унижението, което изпита Петричев в Коматево, изпълнителният директор на Лудогорец не е пуснал жалба срещу Ботев.

Запитан за условията, в които биват поставяни гостуващите агитки на "Лудогорец Арена" или по-точно за т.нар. клетка, Петричев отговори: "Знам, че не е подходяща, но ние вземаме мерки за сигурност, за да не попадат ракети върху деца в инвалидни колички. На нашите мачове идват много цени и деца и го правим за тяхната сигурност. Скоро обаче ремонтът на стадиона ще стигне и до т.нар. клетка и стадионът ще отговаря на всички изисквания".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки