Пиетробон си взе сбогом с Пирин, отборът започна подготовка с 35 футболисти

При минусови температури и с 35 футболисти стартира зимната си подготовка на стадион "Христо Ботев" обединения Пирин (Благоевград), предаде кореспондент на Novsport.com. Сред играчите със "зелено-бели" екипи беше и аржентинският голмайстор Херман Пиетробон, който пристигна късно снощи в Благоевград и си взе последно сбогом с бившите съотборници.

При минусови температури и с 35 футболисти стартира зимната си подготовка на стадион "Христо Ботев" обединения Пирин (Благоевград), предаде кореспондент на Novsport.com. Сред играчите със "зелено-бели" екипи беше и аржентинският голмайстор Херман Пиетробон, който пристигна късно снощи в Благоевград и си взе последно сбогом с бившите съотборници.

Аржентинецът, който реализира 20 гола от 40 изиграни мача с екипа на Пирин, си направи и снимка за спомен с феновете на благоевградския тим след, което замина за Банско, където от днес трябва да започне подготовка с новия си отбор ЦСКА. Неговият съотборник Емануел Мартинез не пристигна в Благоевград. Очаква се младият халф да се завърне в отбора в началото на следващата седмица. Неговото отсъствие е съобразено с ръководството на Пирин, а причината е операцията, която прътърпя аржентинецът малко преди Нова година. Другите, които не се явиха на първото занимание на треньора Петър Михтарски бяха Борислав Галчев и Николай Демиров. И двамата играха през есента за "Б" отбора, който преостъпи своя лиценз на Банско. Причината за тяхното неявяване не е известна, но треньорът Петър Михтарски каза на пресконференция, че се надява да има такава и тя да е основателна.


Иначе, както по тардиция и тази година отец Кирил отслужи тържествен водосвет за здравето на играчите. Сред официалните лица на стадиона в Благоевград освен двамата основни акционери Николай Галчев и Петър Байкушев бяха и председателят на ОбС-Благоевград Костадин Хаджигаев, началникът на РПУ-Благоевград Бойко Дункин, председателят на УС на Пирин Захари Хаджийски и изпълнителният директор Малин Халачев. След тържествения водосвет бутилки с шампанско отвориха капитаните на двата отбора Ради Митревски и Димитър Коемджиев треньорът Петър Михтарски и акционерите Николай Галчев и Петър Байкушев, след което играчите направиха няколко обколко на заснежения терен. Сред основната група бяха и триото Стефан Костадинов, Борислав Хазуров и Николай Чавдаров, на които няма да се разчита през пролетта, но те ще тренират с отбора докато им се намерят отбори за новия сезон.
 
С група от 40 играчи Пирин ще замине на първия си лагер, в Банско, като по време на лагера се очаква треньорът да отсее нужните играчи на които ще се разчита през пролетта. Одобрените от Михтарски ще заминат за вторият лагер, който по всяка вероятност ще бъде в Анталия (Турция). Първата контрола на обединения клуб ще бъде на 24 януари срещу Места (Хаджидимово), като мястото и часът ще бъдат допълнително уточнени. С наличните играчи от двата клуба треньорът Петър Михтарски очаква да подобри класирането на отбора от изминалото първенство и да се търси класиране преди 8-о място. Очаква се скоро към отбора от Благоевград да се присъедини качествен нападател, който да замени успешно Херман Пиетробон, който вече е играч на ЦСКА

Още от БГ Футбол

Те победиха Варна сити с 4:3 във втората среща в зала „Орловец” в Габрово

Бившият защитник се разделя с "белите"

Той не смята, че празните трибуни са бойкот

Треньорът на Арда говори след успеха над Локо София

Динко Хоркаш и Ерик Сорга ще играят за страните си

Вижте кои са нарядите

Вижте всички решения на ДК на БФС

Интересът на CRD Sport към клуба е от няколко месеца, като от фирмата вече са направили съответните проучвания

Всички съдийски назначения

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки