Мануел Нойер е най-добрият вратар в света за втора поредна година

Стражът на Бюйерн изпревари Тибо Куртоа и Кейлор Навас в класацията на Международната федерация за футболна история и статистика

Мануел Нойер е най-добрият вратар в света за втора поредна година
Стражът на Бюйерн Мюнхен Мануел Нойер беше избран за най-добър вратар в света за втора поредна година в класацията на Международната федерация за футболна история и статистика (IFFHS). 28-годишният вратар допусна едва 40 гола в 62 мача във всички турнири през 2014 година и събра 216 от 538 възможни точки.

Така той изпревари за наградата вратаря на Челси Тибо Куртоа (96 т.) и Кейлор Навас от Реал Мадрид (46 т.). В гласуването взеха участие експерти и журналисти от 60 държави по света.

Нойер изигра важна роля при триумфа на Германия на Световното първенство в Бразилия през лятото на 2014-а и спечели наградата за най-добър вратар на турнира. Преди това бе завоювал и дубъл на домашната сцена с Байерн Мюнхен.

Мануел Нойер е сред тримата финалисти за „Златната топка”, заедно с Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

„Златната топка” ще бъде връчена на церемония в Цюрих на 12 янаури, а усилено се говори, че Лео Меси ще бойкотира събитието заради обтегнатите отношения между ФИФА и Барса и наложеното на каталунците трансферно ембарго до 1 януари 2016 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки