Камата чете лекция в Хондурас как от звезда се става журналист

Българинът ще вземе участие в конгрес в Тегусигалпа

Камата чете лекция в Хондурас как от звезда се става журналист

Христо Стоичков за втори път в рамките на една седмица ще участва в голямо събитие, провеждащо се в малката централноамериканска държава Хондурас, пише вестник "24 часа"

 

След като в неделя той бе най-известният футболист, играл в прощалния мач на местната знаменитост и негов колега от „Унивисион Депортес" Карлос Павон, утре и вдругиден българинът е почетен гост на провеждащия се в столицата Те-гусигалпа международен спортен конгрес. Основните теми, които ще се разискват през двата дни в главната аудитория на местния Технически университет, са свързани със спортната журналистика и мениджмънт. Подобен форум се провежда за първи път в Хондурас, отбелязват местните медии. Като бивш футболист на „Барселона" и националния отбор на България Христо Стоичков е един от специалните гости на събитието.

 

Присъствието на носителя на „Златната топка" за 1994 г. и голмайстор на световното в САЩ през същата година  бе по-върдено от Хакобо Ерандес, един от организаторите на конгреса. Именно с интервю със Стоичков, предавано на живо по една от основните интернет медии, ще открие форума утре.

 

Камата е основен участник в панела „От футболисти до журналисти", в който ще се дискутира миграцията на звездите от терена към микрофона.

 

Стоичков в момента се радва на голяма популярност като коментатор в базираната в Маями американска телевизия за ис-паноговорещи „Унивисион Депортес". Той отработи за тази медия цялото световно първенство в Бразилия, след което договорът му беше удължен.

 

По същата тема ще се изкажат още бившият голмайстор и звезда на Хондурас Карлос Павон, чийто бенефис в неделя българинът уважи, Едуардо Бенет (сега журналист и преди също футболист от Хондурас), Амадо Гевара (Ел Лобо -Вълкът) - доскоро играч на „Депортиво Мотагуа" (Хондурас), „Саприса" (Коста Рика), „Метро-старс" (САЩ) и комента-тор по време на световното в Бразилия.

 

Участие в конгреса ще вземат и известни спортни журналисти като Каролина Падрон от ESPN, Едуардо Бискаярт от FoxSport и Адриан Сеговия, директор на испанския спортен вестник AS.

 

Важен участник ще е и новият треньор на националния отбор на Хондурас - Хорхе Луис Пинто, който ще се включи в мо-тивационната беседа „Дисциплина в действие".

 

Цената на билетите за участие в конгреса е 650 лемпирас (около 30 долара). 

Димитър Митов обра наградите в Сейнт Джонстън

Българският вратар с 11 отличия в Шотландия

Гьозтепе на Мъри смачка лидера Еюпспор (ВИДЕО)

Отборът на българина дори не бе с всичките си титуляри

Лийдс и Груев ще играят срещу Норич в плейофите за влизане във Висшата лига (ВИДЕО)

В другата полуфинална двойка Уест Бромич ще се изправи срещу Саутхемптън

Гьозтепе за Мъри: Бащите спазват обещанията си (ВИДЕО)

Измир е в еуфория след завръщането на тима в елита

Изчислено: Мъри спечели 70% от мачовете с Гьозтепе

Станимир Стоилов изпълни успешно мисията и върна отбора в елита

Шльонск с Петков и Петров се издъни срещу Рух и се сбогува с надеждите си за титлата (ВИДЕО)

Отборът на българите загуби с 2:3

Боруков се отпуши в Португалия, откри головата си сметка за Маритимо (ВИДЕО)

Отборът му осъществи обрат от 0:2 до 3:2

Георги Миланов с асистенция, но Динамо е пред изпадане

Йоан Андоне скочи срещу чужденците в Букурещ

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки