Пирин ще развива детски футбол (снимки)

Емил Наков отново се подигра с Благоевград, този път окончателно - "орлетата" остават без лиценз за "А" група, съобщи кореспондент на Novsport.com

Пирин ще развива детски футбол (снимки)

Основният акционер на Пирин Емил Наков за втори път си позволи да направи за смях кмета на Благоевград Костадин Паскалев, председателя на общинския съвет Костадин Хаджигаев, акционери и фенове на „орлетата”, след като не се появи на уговорената лично от него среща, съобщи кореспондент на Novsport.com.

Днес в 12:00 часа босът трябваше да се яви в кабинета на градоначалника и да прехвърли 34% от притежаваните от него акциите на клуба, възлизащи на 53.5%. Останалите акционери от групировката „Г-15” бяха готови да се разделят безвъзмездно със своите 46.5%, за да може Общината да придобие мажоритарен дял  акции и да стане собственик на клуба.

Ако това се бе случило кметът на Благоевград трябваше да даде уверение на Изпълкома на БФС, че общината застава зад Пирин и ще издържа финансово клуба.

С неявяването си днес Емил Наков на практика не позволи това да се случи и така  любимият отбор на Благоевград със сигурност ще се раздели с елитния си статут, тъй като няма как да получи лиценз за „А” ПФГ.

Вместо участие в елита „орлетата” ще започнат да развиват своята ДЮШ.


Хасан Шекиров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки