Илиан Илиев: Доволен съм от лагера в Алания

Ден след завръщането на Берое от подготвителният лагер край турският курорт Алания Илиан Илиев даде специално интервю за Beroe Online. В него старши-треньорът на "зелените" говори за подготовката до момента, какво предстои пред отбора в Албена и в началото на първенството и селекцията. Предлагаме ви пълна стенограма на думите на наставникът на старозагорци.

Илиан Илиев: Доволен съм от лагера в Алания

Ден след завръщането на Берое от подготвителният лагер край турският курорт Алания Илиан Илиев даде специално интервю за Beroe Online. В него старши-треньорът на "зелените" говори за подготовката до момента, какво предстои пред отбора в Албена и в началото на първенството и селекцията. Предлагаме ви пълна стенограма на думите на наставникът на старозагорци.

 
- Г-н Илиев, завърши първият етап от подготовката. Доволен ли сте от двуседмичният престой в Алания?
- Доволен съм от условията и това което направихме. Независимо, че някой се опитва да ни провокира - защо в Турция сега, а не после ще дам елементарното обяснение. Причината е една - за тези 11 дни проведохме около 14-15 тренировки с топка и 5 без топка. Ако евентуално бяхме останали въпросът ми е къде щяхме да провеждаме тренировка с топка в Стара Загора като знаем условията, времето какво беше и терените с които разполагаме? От тази гледна точка си свършихме работата на точното място и в точният момент. Работихме не само във физически аспект, а съчетано и с топка, за да се сработят хората. Следващото е да преминем на другият етап - да се изиграят девет - максимум десет контролни срещи, за да видя кой е в по-добро състояние. Най-важното е, че на това време и на този терен успяхме да опазим момчетата от контузии, което друг път ни се е случвало и ни тежеше в началото на първенството.
 
- Как стоят нещата с двете момчета които все още нямат подписан договор? Какво решихте за тях или ви е нужно още малко време?
- Имаме контроли в които ще ги видим, за да преценим. Все пак едно е да тренираш, а съвсем друго са контролните срещи. Нека да ги видим в тези две контроли и тогава ще преценим. Изключително съм доволен от всички футболисти - в цялата им подготовка, не само в тренировките, а и извън тях. Никой не се е крил по тренировките, всички максимално се натоварваха. Надявам се същото да го правят и в контролите, тъй като вече казах - едно е тренировка, а съвсем друго мач, дори и приятелски, тъй като напрежението е друго.
 
- С привличането на Петър Костадинов приключи ли селекцията? Има ли шанс още някой нов играч да дойде или това беше последното ново попълнение?
- По принцип не ни трябват повече хора, това е ясно. Но ако евентуално нещата с Павел Ковачев не се развият добре в ЦСКА сме говори с него и той може да се върне при нас. Той е наш юноша и има място в Берое. Вярвам, че след като е бил в чужбина е по-напред с доста неща.
 
- Предстои втората част от подготовката в Албена, сериозни съперници - Черно море, Локомотив (Мездра). Коментарът ви?
- Идеално. Друг е въпросът е дали такива ще са ни съперниците в първенството. В смисъл - Черно море афишират амбиции за титла, искат медали, а Локо (Мездра) е откритието на първенството. Добри отбори, добре играят и това е добре за нас, но те ще играят. Малко отбори го правеха това срещу нас. Това не го казвам като оправдание, а като факт дали ще сме готови за това което ни чака. Макар, че първите ни мачове са с Нафтекс, Родопа - отбори които също практикуват футбол. Но по принцип четиринайсетте ни мача се изиграха по един и същ сценарий - ние държахме топката, други се защитаваха. Нещо което не вярвам да видим от Черно море и Локомотив (Мездра), но пък е хубаво да се видим с нашата селекция, която аз мисля, че не отстъпва на доста отбори от "А" група срещу такива отбори. Ще направим още 2-3 контроли, някои от които си ги имаме - мача със Свиленград и Сливен. Може да потърсим още една контрола, в която да срещнем теоретично по-слаб противник, за да срещнем това което ще е в първенството.
 
- До заминаването за Албена как ще протече подготовката?
- Като се прибирахме от Турция разговорите ни бяха насочени именно за това къде ще тренираме. След събирането ни в сряда за първа тренировка до заминаването ни в понеделник за Турция тренирахме само на пистата на стадиона, терен не можехме да ползваме. Сега това ни е главният проблем - къде терена ще е горе-долу готов, за да играем с топка, тъй като сме на такава фаза. Контролите горе-долу се организират на сносни терени. По принцип имаме някаква идея за Коларово ако е в добро състояние терена. Изкуственото игрище още не е готово, така, че се надяваме на Коларово.
 
Програма на зимната подготовка на Берое:

2 - 13 февруари 2009 г.:
участие в турнира Албена Каварна Къп 2009

Контроли
28 януари 2009 г.:
Локомотив (Пловдив) - Берое (Стара Загора)
31 януари 2009 г.:
Берое (Стара Загора) - Левски (Стара Загора)

АЛБЕНА КЪП 2009
5 февруари 2009 г., 14:00 ч:
ст. "Албена-1", кк Албена
Черно море (Варна) - Берое (Стара Загора)
8 февруари 2009 г., 15:00 ч:
ст. "Албена-3", кк Албена
Локомотив (Мездра) - Берое (Стара Загора)
10 февруари 2009 г., 15:00 ч:
ст. "Албена-3", кк Албена
Берое (Стара Загора) - България (до 19 г.)
13 февруари 2009 г.:
Финал на Албена Къп 2009
18 февруари 2009 г.:
Берое (Стара Загора) - Свиленград 1921 (Свиленград)
21 февруари 2009 г., Стара Загора:
Берое (Стара Загора) - Сливен 2000 (Сливен)
 
Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки