Босът на Милсами купува избори с шампоан и паста за зъби

28-годишният бизнесмен е замесен в най-големия молдовски банков обир

Босът на Милсами купува избори с шампоан и паста за зъби

Великият молдовски банкоб обир! С това е свързвано името на боса на Милсами, 28-годишния скандален бизнесмен Илан Шор. Молдова остава най-бедната страна в Европа и потъна в дълбока криза заради източването на над 1 милиард долара от три водещи банки. Парите изчезнаха от държавната Спестовна банка, частната Унибанк и Социалната банка през ноември, а сумата възлиза на 15 процента от брутния вътрешен продукт и може да доведе до колапс в бюджета. Конфиденциален доклад обвини за престъплението Илан Шор, но той продължава да отрича. Твърди, че е напълно невинен и няма никакви доказателства срещу него...

За благодетеля на Милсами, роден в Тел Авив (Израел), е известно, че започва да се занимава с бизнес още от 13-годишен. "Докато ние си пишехме домашното, той ходеше по конференции с родителите си", споделят съученици. Женен е за руската певица Жасмин, която е с 10 години по-възрастна от него. На б май е поставен под домашен арест за 30 дни, след което се регистрира в местните избори и стана кмет на Орхей.

В материал на Би Би Си за него се посочва: "Спечели вота с 65% подкрепа, може би и заради подаръците, които даваше в края на срещите с избирателите - чанти с паста за зъби, шампоан и прах за пране". Илан Шор не отрече и обясни, че просто е искал да подпомогне хората в града. Тук е и седалището на футболния клуб Милсами, който победи изненадващо с 1:0 Лудогорец насред Разград в първи мач по пътя към групите на Шампионската лига.

Би Би Си, който посвети голям материал на Илан Шор, споменава още: 'Той не е никак висок и изглежда дори по-млад от Жена му Жасмин е 10 години по-голяма от него своите 28 години. На пръв поглед не му личи в какво се е замесил, но следите от разследването на финансовата катастрофа, изнесени от говорител на парламента, сочат към него".

Предполага се, че откраднатите стотици милиони са кацнали 8 сметките на няколко офшорни компании, откъдето следите им се губят и никога няма да бъдат върнати. Кризата несъмнено ще попречи на Молдова в опитите да се приближи до Европейския съюз, а собственикът на Милсами, който е в центъра на разследването, е обвинен за злоупотреба със служебно положение.

Не е ясно колко време ще продължи разплитането на случая, но на разпит ще мине почти целият политически елит, може би 100 души, Включително петима бивши премиери.

28-годишният бизнесмен е от заможно семейство, наследил е целия бизнес на баща си. фамилията се премества в Молдова, когато той е на 3 години. Когато навършва пълнолетие, е назначен за шеф на верига безмитни магазини. Отделно в момента притежава няколко водещи молдовски предприятия и банка. Сам създава настоящия отбор на Милсами и спонсорира местната федерация по тенис. Когато поема управлението на футболния отбор, се заканва, че за кратък период ще го превърне в хегемон и сила. Не само в Молдова, но и извън страната. И през пролетта Милсами разби господството на Шериф Тираспол. Бившият тим на Владо Стоянов, където играе Божидар Митрев, отстъпи трона, а "това е само началото", лаконичен е Илан.

Бизнесменът е лудо влюбен в руската певица Жасмин. Вдигат пищна сватба, като роклята на булката струва над 30 000 долара, което е нищо за джоба на Илан. В едно от последните си интервюта Жасмин твърди за любимия си: "Това е най-амбицираният мъж на света. Той е готов да пробие стени, да преплува морета и океани, но ще постигне целта си. И го прави. Сега мечтата му е футболният отбор Милсами да бъде сила не само в Молдова. Ще видите, че ще успее!"

Шор изгледа двубоя с българския шампион, след като няколко часа по-рано яхна личния си самолет, кацна във Варна и със специално наета лимузина пристигна на стадиона. / "Тема: спорт"

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки