Манчестът Юнайтед взе своето с драма и дебютен гол на Швайнщайгер в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Две летни покупки бележат за „червените дяволи” за 2:1 над Уотфорд в Лондон, Ерера също се контузи

Манчестът Юнайтед взе своето с драма и дебютен гол на Швайнщайгер в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

След повече от 600 минути без допуснат гол Манчестър Юнайтед инкасира такъв от дузпа в края при визитата си на новака Уотфорд, но отговори подобаващо и спечели драматично с 2:1.

„Червените дяволи” поведоха още в началото на първия мач от XIII кръг на Висшата лига, след хубав гол на Мемфис Депай, но в в 87-ата минута лондончани получиха дузпа и капитанът им Трой Дийни я вкара за 1:1. В 90-ата обаче Бастиан Швайнщайгер донесе изключително важния успех на гостите, които оглавиха класирането преди останалите срещи от уикенда.

Поради различни причини гостите не можеха да разчитат на редица титуляри, включително Уейн Рууни, Майкъл Карик, Антони Марсиал, Маруан Фелайни, Антонио Валенсия, Люк Шоу и Джеймс Уилсън, така че за първи път шанс да поведе атаката имаше дошлият това лято Депай. За жалост на Луис ван Гаал обаче в средата на първото полувреме Андер Ерера също се контузи и бе заменен принудително от Маркос Рохо. 

Въпреки всичко момчетата на холандеца започнаха много силно двубоя и още в четвъртата минута Алан Нийом бе на път да си вкара изключително красив автогол, но топката кацна върху вратата.

Гостите нанесоха своя удар в 11-ата минута след чудесно центриране на Ерера, извело Депай зад гърба на защитата, на 2-3 метра фронтално срещу вратаря. Еурелио Гомес бе разстрелян от холандеца,  който показа отличен завършващ удар и се разписа от воле за 1:0.



В 21-ата минута Ашли Йънг сгреши, защото подцени една топка и двама от домакините останаха сами срещу един от Юнайтед, ала Швайнщайгер се върна навреме и не позволи на Одион Игало да стреля свободно. 

Не след дълго Морган Шнайдерлин бе близо да вкара гол, подобен на този, отбелязан от Депай, но ударът му в 27-ата минута мина над целта. Само четири по-късно пред френския национал се откри нов шанс, ала той пак не успя. 

Веднага след паузата Депай изведе много добре Джеси Лингард, но ударът на младока бе спасен с вещина от Гомес. Секунди след това „червените дяволи” направиха нова добра атака в пеналта, но защитник на домакините изчисти в корнер.



След това обаче Уотфорд изравни играта и на свой ред опита да стигне до гол. В заключителните минути на мача Де Хеа трябваше да показва страхотен рефлекс след удар от близо, а в 83-ата минута Дейли Блинд изведе с дълъг пас Джеси Лингар зад защитата. Новият английски национал обаче опита неуспешен прехвърлящ удар и не можа да вкара във втори пореден мач, защото вратарят спаси.

В 86-ата минута Маркос Рохо опита да спре Игало в пеналта, но не можа да играе с топката при шпагата си и реферът посочи точката за дузпа. Зад нея застана Трой Дийни, който с мощен шут изравни резултата – 1:1, за да хвърли в екстар повечето от присъствалите 20 702 души.




Отговорът на Манчестър Юнайтед бе впечатляващ. Гостите се настаниха в половината на съперника и в 89-ата минута Крис Смолинг стреля много атрактивно след корнер, но Гомес спаси с вещина. 

След последвалия втори ъглов удар обаче „червените дяволи” направиха хубава атака в пеналта и Лингар стреля по диагонала. Вратарят отново отрази добре, но притичалият Бастиан Швайнщайгер от почти нулев ъгъл прати топката успоредно на голлинията, където героят Дийни нямаше как да не влезе с нея в мрежата си – 1:2. 

Впоследствие попадението бе присъдено на германския национал, така че той се разписа за първи път с екипа на Манчестър Юнайтед, но пък донесе трите точки в типичен за тима стил, а именно чрез късен гол.

След него „червените дяволи” вече имат 27 точки, а Уотфорд остава с 16 в актива си.


 

ОБЗОР: Байер би Рома в Лига Европа и остана непобеден (ВИДЕО)

Марсилия и Аталанта с 1:1 във Франция

ОБЗОР: Дъжд от голове в полуфиналите на ЛК (ВИДЕО)

Олимпиакос би Астън Вила с 4:2, Игор Тиаго вкара на Фиорентина, но Брюж загуби

Челси пак би Тотнъм в дербито, този път с 2:0 (ВИДЕО)

„Шпорите“ с 3-а поредна загуба, ШЛ е все по-далеч

Американски адвокат купува отбора на Димитър Митов

Адам Уеб става собственик на Сейнт Джонстън през лятото

Ново наказание за Сандро Тонали

Вижте подробности

Луис Енрике обеща празник на феновете

Преди, по време и след реванша на ПСЖ с Борусия (Дортмунд)

Тежък удар за Франция и ПСЖ

Люка Ернандес със скъсани връзки, пропуска Евро 2024

Моуриньо посочи фаворитите на Евро 2024

Вижте кои са най-силните 3 отбора, според Жозе

Нападател обеща на феновете на Челси: Головете ще дойдат

Вижте какво заяви Николас Джаксън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки