Искаме от УЕФА да финансира новия стадион на 4-и километър

Свилен Нейков ще се срещне с президента на европейската централа Мишел Платини

Искаме от УЕФА да финансира новия стадион на 4-и километър

България ще предложи на УЕФА да осигури финансирането за новия национален стадион в местността Къро на 4-и километър.

Това съобщи лично министърът на спорта Свилен Нейков, който лети на 23 юни за среща с президента на УЕФА Мишел Платини.

„Идеята е парите да дойдат от фонд за развитие на детско-юношеския футбол. След това от догодина, като тръгне модернизацията на тотото, ще можем да го компенсираме", обясни Нейков пред „24 часа”.

По принцип вече има споразумение с голямата мениджърска компания ЮМ да поеме управлението на стадиона, след като бъде издигнат.

Ще се гарантира една твърда сума на държавата, а останалото ще отива за нея. Интерес към строежа са проявили фирми от Катар и Саудитска Арабия. Стадионът ще се намира точно срещу новата зала на 4-и километър.

До него ще бъде разположен технологичният център, които предлага президентът Росен Плевнелиев. Със сигурност обаче трябва да се помисли през него да не се минава по време на мачове, защото не е ясно какво могат да извършат футболните агитки.

В същото време ще започне и спешен ремонт на „Васил Левски", който в момента се разпада. През зимата падна таванът над атлетическата писта, която се използваше за специалните гости по време на футболните мачове.

За най-спешния ремонт ще са необходими около 5 милиона лева. Най-спешно обаче трябва да се реши проблемът с паркираните около него коли.

Постоянно хора се оплакват на управата на „Васил Левски", че е запушен входът на Борисовата градина. Оттам ги препращат към общината, защото околното пространство е нейна собственост, колкото и странно да звучи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки