Борусия М'Гладбах продаде хиляди шалчета заради шотландски бар (СНИМКИ)

Знаем, че името ни е трудно за произнасяне, не се сърдим, показаха чувство за хумор германците

Борусия М'Гладбах продаде хиляди шалчета заради шотландски бар (СНИМКИ)

Всички в Борусия Мьонхенгладбах и особено PR и маркетинговия отдел демонстрираха отлично чувство за хумор, а и за бизнес и се наложи да поръчат още шалове с красноречивия надпис „A German Team” (Германски отбор) между двата мача със Селтик в Шампионска лига.

Цялата любопитна ситуация тръгна от шотландски бар, където опитаха неуспешно да изпишат името на Борусия Мьонхенгладбах и след няколко зачерквания написаха „Селтик – Германски отбор”.

В Туитър профила на Гладбах видяха забавното в тази случка и смениха името си в социалната мрежа на A German Team /Германски отбор/.

Освен това от клуба направиха специални шалове за феновете. От едната страна пише „A German Team”, а от другата Borussia Mnchengladbach”. Интересът е бил много голям и феновете бързо изкупили първоначалните 2 000 бройки, като били поръчани нови 2 000 за производство.

„Тази история веднага стана популярна за ден. Ние сме наясно, че името на отбора е трудно и не е толкова добре познат клуб по света като Барселона, Реал Мадрид или Манчестър Юнайтед, въпреки че имаме славна история през 70-те. Трудно е да произнесете името ни, не се обиждаме”, каза директорът на корпоративните комуникации в Борусия Маркус Арец пред „Би Би Си Радио 5”.

Историята продължи днес, когато от Гладбах качиха ответна черна дъска, на която са опитали да напишат Борусия срещу „шотландски отбор”, но се отказват от трудната дума „Scottish” и вместо това пишат Селтик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки