Бивш "смърф" нокаутира Ботев (ВИДЕО)

Дунав удари като гост Ботев (Пд)

Бивш "смърф" нокаутира Ботев (ВИДЕО)

Дунав Русе стигна до трите точки в гостуването си на Ботев (Пд). „Небесносините” издебнаха своите моменти и стигнаха до 2 попадения за крайното 0:2. В герой за "драконите" се превърна бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен, който наказа на два пъти домакините. Двубоят можеше да има и друг завършек, ако при 0:0 Лъчезар Балтанов не бе пропуснал дузпа с твърде лошо изпълнение. Успехът позволи на Дунав да остане в първата шестица.

 

В началните минути домакините опитаха да упражнят натиск и стигнаха до няколко възможности пред противниковата врата. Балтанов засече с глава центриране от корнер, но топката премина над вратата. В 9-ата минута пък Ботев по чудо не поведе. Омар Косоко засече с глава по чудесен начин центриране в наказателното поле, но топката се отби в дясната греда. Последваха няколко спокойни минути, в които двамата вратари нямаха никаква работа. През това време на трибуните бе по-интересно. Привържениците на гостите издигнаха транспарант, на който бе изписано: „Искаме Дунав в Русе”. Това пък бе съпроводено и с обидни скандирания по адрес на БФС. В 24-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Будинов игра с ръка в собственото си наказателно поле. Изстрелът от бялата точка на Лъчезар Балтанов обаче бе крайно несериозен и Антонов улови, запазвайки мрежата си „суха”. Васил Шопов пробва много красиво изпълнение. Опитът му да прехвърли Чворович почти от центъра на терена обаче се оказа неуспешен. В следващите минути Ботев натисна своя съперник, в опит да се прибере на почивката поне с гол аванс. Тодор Неделев овладя в наказателното поле центриране от ъглов удар, но мощният му изстрел не намери целта. Вутов пък нахлу опасно в пенала, но в последния момент топката му бе избита. И точно когато полувремето отиваше към нулево равенство, Дунав шокира своите домакини. Центриране отдясно стигна в наказателното поле до Бирсент Карагарен, който с удар по диагонала изведе гостите напред в резултата. Бившият футболист на Локомотив (Пд) изрази доста бурно радостта си, за което получи жълт картон.

 

Втората част премина доста скучновато, без да има много на брой интересни моменти. В началото й Лъчезар Балтанов засече с глава центриране от корнер, но вратарят на Дунав улови без проблеми. Дунав като по чудо не вкара втори гол в 50-ата минута. Будинов изведе фронтално срещу вратаря Бранимир Костадинов, но ударът на последния премина до дясната греда. Секунди по-късно гостите пропуснаха нова отлична възможност. Чудесен индивидуален пробив на Васил Шопов завърши с чудесен изстрел, който обаче профуча до сглобката. Последва сериозен спад в темпото на игра. Ботев опитваше да наложи натиск, но без особен успех. „Канарчетата” действаха изключително инертно и без никаква идея в играта си. За сметка на това, „драконите” бяха много добре организирани, разиграваха търпеливо и същевременно не допуснаха заплахи за вратата на Антонов. Това даде резултат в 70-ата минута, когато на практика мачът приключи. Центриране отдясно стигна в наказателното поле до Бирсент Карагарен, който с плътен удар по диагонала матира за втори път Чворович. Почти веднага след попадението Джаилов беше на път да си отбележи рядко красив автогол, след като засече топката с летящ плонж. В крайна сметка обаче се стигна само до корнер. До края на мача това бе и последният интересен момент.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки