Сензациите в пресата днес: Димитър Борисов имал подкрепата на "Офанзива"

И още: Спонсори напуснали Левски заради отпадането от Сараево

Сензациите в пресата днес: Димитър Борисов имал подкрепата на "Офанзива"

7 дни спорт: Гърнето имал подкрпеата на офазнзива

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов-Гърнето заявил в раз­говор с Емил Димитров, че има подкрепата на 5000 запалянковци от фенклуб „Офанзива". По този начин Гърнето се опитал да се проти­вопостави на всеобщото мнение за разногласие с публиката. Само за справка на последната официална среща от Лига Европа с Мура Словения имаше около 6000 про­дадени билета. В големи периоди от мача се чува­ха мощни скандирания срещу собствениците на ЦСКА, а в сектор „Г" бе опънат голям транспа­рант срещу управлението на „Титан".


Тема Спорт: Спонсори напуснали Левски

Оказва се, че нелепото от­падане в Лига Европа от Сара­ево няма да се отрази един­ствено на финансовото състо­яние на футболистите на сините, които ще получават по­ловин заплата, а и на целия клуб.

"Тема Спорт" научи, че два от спонсорите, които са имали намерение да инвести­рат сериозни средства в пър­вия отбор на Левски и в детс­ко юношеската школа, са се отказали от първоначалните си намерения. Сини­те водеха преговори с две фир­ми, които да се включат във финансирането. Преди мачове­те срещу Сараево преговорите бяха в напреднала фаза, но след конфузното отпадане си­туацията е придобила обрат. За това призна и финансовият директор на Левски Констан­тин Баждеков.

"Имаше две бъл­гарски фирми, които бяха изра­зили желание да се включат във финансирането на клуба. Не мога да скрия обаче, че раз­говорите с тези рекламодате­ли бяха сериозно повлияни от неочакваното ни отпадане още в първите ни мачове от евротурнирите. Нещата не се развиха по нашите предвари­телни планове, но явно също­то се отнася и за евентуални­те ни инвеститори. Предвиж­дахме да продължим поне до последния квалификационен кръг и тогава ситуацията от финансова гледна точка щеше да е много различна. Вероятно щеше да има и други желаещи да се включат с повече или по-малко средства. Сега обаче преговорите със спонсорите са замразени, да не кажа, че има отдръпване от тяхна страна, но това е нормално. Все пак никой не е очаквал Левски да отпадне от Сарае­во", каза финансистът. Според Баждеков играчите в тима трябва да си направят сериоз­на равносметка не само заради глобите, които им бяха нало­жени от ръководството. "Тези глоби по никакъв начин няма да помогнат на бюджета, защо­то те ще си получат всички удържани суми, когато изпъл­нят поставеното им условие. За втори път подред изпадаме в ситуация да бъдем елимини­рани още в началото, а това на практика обезсмисля участието на Левски в Европа."

Баждеков поясни, че това е така, защото сумите, които се получават от участието в квалификационните кръгове, стигат само за покриване на разходите по самите мачове. От Левски дори са изразходва­ли повече от предвидените по-рано средства за осигурява­нето на сигурността на отбо­ра и феновете около мача в Са­раево.

7 дни спорт: Заплатите в Локо (Пд) стават по 3 000 лева

Заплатите на повечетоот футболистите в Локомотив (Пловдив) ще бъдат около 3000 лв. на месец, научи "7 дни спорт".


До това решение се е стигнало след срещата между административния директор на клуба Атанас Узунов и новия собственик Веселин Марешки във Варна. Според запознати информацията за бъдещите възнаграждения на играчите вече е сведена до отбора. Предстои да бъдат подпи­сани нови договори с всеки един от футболи­стите.

Повечето от играчите, които взимаха сравнително по-високи възнаграждения, вече напуснаха Лаута. За някои от останалите пък ще има процентно намаление на месечните възнаграждения.

Със сигурност ще има и ня­колко футболисти, които ще преминат грани­цата от 3000 лв. на месец и ще получават поне по 4бона. Очаква се някои измежду Йордан Тодоров, Здравко Лазаров, Христо Златински, Даниел Георгиев, Валери Георгиев, както и новите попълнения Кирил Котев и Николай Христозов да решат да си тръгнат от Лаута, ако не постигнат споразумение с новия собственик по всички точки за евентуалните си бъдещи нови договори.

Единственият национал в от­бора - Христо Златински, пък ще се срещне лично със собственика Веселин Марешки, за да преговаря за личните си условия

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки