Белчев остава на „Армията”, готви промени за Русе

Хасковлията бе назначен като временен наставник в края на ноември след оставка от Едуард Йорданеску

Белчев остава на „Армията”, готви промени за Русе

Стамен Белчев на 99% ще продължи да води ЦСКА и през следващия сезон.

Официално решението не е обявено, но почти сигурно това ще се случи на 1 юни, ден след мача с Дунав в Русе.

48-годишният специалист е заслужил доверието на ръководството след силното представяне на отбора през пролетта, когато ЦСКА бе най-добре играещият тим в първенството.

Белчев е подпечатал окончателно оставането си с тоталното надиграване на Левски в Фото вечно дерби за сезона (3:0). Значим фактор са били силните 3 пролетни мача срещу Лудогорец, а и предишните два сблъсъка със сините. Оставането на Белчев начело не зависеше от това дали ЦСКА ще получи право да участва в евротурнирите или не - така или иначе щеше да запази поста си.

Хасковлията бе назначен като временен наставник в края на ноември заради оставката на Едуард Йорданеску след 1:1 с Верея на "Армията". Белчев стабилизира представянето до края на годината и на 3 януари бе утвърден за постоянен треньор. След пълноценната зимна подготовка той допълнително подобри резултатите и в крайна сметка изведе ЦСКА до 2-то място. Самият Стамен на този етап отказа да потвърди, че остава.

"Нека изчакаме да мине и мачът с Дунав и тогава ще е ясно моето бъдеще", заяви треньорът. Но индикациите от страна на ръководните фигури в клуба са повече от красноречиви. Главният мениджър Стойчо Стоилов заяви, че ще седне с треньорския щаб след двубоя с русенци и ще се прецени кои играчи остават в отбора. 


Тогава ще се утвърди и програмата за лятната подготовка. Отделно административният директор на ЦСКА Милко Георгиев похвали наставника след вечното дерби, като отчете, че умее да работи под напрежение. Всичко това е ясен сигнал, че Белчев ще продължи работата си на "Армията" и през следващия сезон.

Специалистът дотук е водил ЦСКА точно в 20 мача, като балансът е 12 победи, 6 равенства и 2 загуби при 30:10 голова разлика. Червените нямат поражение в плейофите (6-3-0). Под ръководството на Белчев ЦСКА спечели с 15 точки повече от Левски.

Утре треньорът ще заложи на силно променена стартова 11-ка срещу Дунав. Двубоят в Русе е от 20:00 часа и е последен за сезона. 

Армейците вече си осигуриха второто място, така че срещата е без значение за крайното класиране от тяхна гледна точка. По тази причина голяма част от чужденците няма да играят в мача, а ще бъдат пуснати да се приберат по-рано. Почти сигурно ще отсъстват южноамериканците Меркадо, Кулма и Каранга, на които им предстои дълго прибиране.

Според информация на "Тема Спорт" участие в двубоя едва ли ще вземат и националните състезатели на ЦСКА. Те са Китанов, Чорбаджийски, Манолев, Недялков и Десподов. Част от тях ще са титуляри в световната квалификация срещу Беларус на 9 юни (петък). Кевин Кубемба също може да е аут, като той е с повиквателна от Република Конго. Китанов пък е получил комоцио, след като се е подхлъзнал в съблекалнята и е ударил главата си след вечното дерби. Вместо него ще пази Александър Конов.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки